Meyveli Volovan

Fransız mutfağından dünyaya yayılan vol au vent, ülkemizde 'volovan' ismiyle bilinir. Daha önce 'patty davaşı' olarak adlandırılan bu yemek, hem tatlı, hem de tuzlu versiyonlarıyla sunulur. Ana malzemesi milföy olan volovanın içi krema ve meyve parçaları ile doldurulur. Malzemeler hazırsa, meyveli volovan tarifine geçebiliriz.
Farklı versiyonları için erik kremalı volovan ve kabaklı volovan tarifine göz atın.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Meyveli Volovan Tarifi İçin malzemeler
Hamur için:
- 10 adet milföy hamuru
- 1 adet yumurta
Kreması için:
- 250 ml süt
- 3 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tepeleme tatlı kaşığı un
- 1 tepeleme tatlı kaşığı nişasta
- Şekerli vanilin
Meyveli harç için:
- ½ elma
- ½ armut
- 1 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1-2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Meyveli Volovan Nasıl Yapılır?
- Milföy hamurlarını yuvarlak şekilde kesin. İki yuvarlak milföyü üst üste koyarak üsttekinin içerisinden bir küçük yuvarlak daha kesin.
- Yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirilir.
- Krema yapımı için, süt ve şekerli vanilin tencereye koyulur.
- Ayrı bir kapta yumurta sarıları, şeker, un ve nişasta çırpılır.
- Kaynayan sütten yavaş yavaş kaşık yardımı ile unlu karışıma dökülerek çırpılır.
- Süzülerek geri tencereye alınır ve kıvam alana kadar kaynatılır. Kıvam alan krema üzerine streç film çekilerek soğumaya bırakılır.
- Meyveli harç için kuru üzüm sıcak su içerisine konarak yumuşaması beklenir. Elma ve ayva kabukları soyularak küçük küpler halinde kesilir.
- Geniş bir tavada tereyağı eritilir, ayva ve elma ile şeker kavrulur. Yumuşamaya başladıklarında altı kapatılarak içerisine tarçın, kuru üzüm ilave edilir.
- Volovanların iç boşluk kısmı krema ile doldurulur. En üste meyveli harç koyulur. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR