ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER CREME MOUSSELİNE

Creme Mousseline

Creme Mousseline

Fransız mutfağının temel soslarından biri olan mousseline kreması, yumuşak dokusu ile tereyağı bazlı bir kremadır. Pasta, ekler, profiterol gibi ürünlerle birlikte kullanılır. Vanilya esansı ile aroma katılır. Malzemeleriniz hazırsa creme mousseline tarifine geçebiliriz. 

Dilerseniz, pastacı kreması ve boston cream tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Creme Mousseline Tarifi İçin malzemeler

  • 500 ml süt 
  • ½ adet vanilya çubuğu ya da 5 gr vanilin
  • 3 adet yumurta
  • 125 gr şeker 
  • 50 gr mısır nişastası
  • 250 gr tereyağı

Creme Mousseline Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını küp küp kesin ve kenarda bekletin. 
  • 500 ml sütü vanilya çubuğu ile birlikte kaynatın. 
  • Bir kapta yumurta, nişasta ve şeker çırpılır. 
  • Kepçe yardımı ile kaynayan sütten yavaş yavaş dökülür ve çırpılır. 
  • Süzgeçten geçirilerek tencereye alınır ve kaynatılır. 
  • Kıvam aldığında tencereden alınarak çırpma kabına alınır. 
  • Ilımaya başladığında çırparak tek tek tereyağı küplerini ekleyin. 
  • Kremayı sıkma torbasına alarak soğutmaya alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!