ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER BALIK RİLLETTE

Balık Rillette

Balık Rillette

Fransa'nın meşhur rillette tarifi ile karşınızdayız. Balık ile hazırlandığı gibi et ya da domuz eti ile hazırlananı en meşhur olanıdır. Bir tür ezme olan rillette kızarmış ekmeklerin üzerine sürerek servis edilir ve yenir. Malzemeleriniz hazırsa balık rillette tarifinin detayları aşağıda.

Chermoulalı balık ve balık pilaki tarifini de defterine kaydedebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Balık Rillette Tarifi İçin malzemeler

  • 100 gr somon füme
  • 1 adet levrek fileto
  • 200 gr krem peynir
  • 5 dal frenk soğanı 
  • Dilimlenmiş baget eklmek
  • Tuz
  • Karabiber 

Balık Rillette Nasıl Yapılır?

  • Levrek sebze ile aromalandırılmış suda haşlanır. Haşlanan levrek ezilir. 
  • Krem peynir içine eklenerek karıştırılır. 
  • Somon füme ve frenk soğanı doğrandıktan sonra ilave edilir.
  • Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine koyarak servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!