Balık Rillette

Balık Rillette
12 Nisan 2025

Fransa'nın meşhur rillette tarifi ile karşınızdayız. Balık ile hazırlandığı gibi et ya da domuz eti ile hazırlananı en meşhur olanıdır. Bir tür ezme olan rillette kızarmış ekmeklerin üzerine sürerek servis edilir ve yenir. Malzemeleriniz hazırsa balık rillette tarifinin detayları aşağıda.

Chermoulalı balık ve balık pilaki tarifini de defterine kaydedebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Balık Rillette için

Malzemeler

  • 100 gr somon füme
  • 1 adet levrek fileto
  • 200 gr krem peynir
  • 5 dal frenk soğanı 
  • Dilimlenmiş baget eklmek
  • Tuz
  • Karabiber 
Balık Rillette

Nasıl Yapılır

  1. Levrek sebze ile aromalandırılmış suda haşlanır. Haşlanan levrek ezilir. 
  2. Krem peynir içine eklenerek karıştırılır. 
  3. Somon füme ve frenk soğanı doğrandıktan sonra ilave edilir.
  4. Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine koyarak servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo