ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER GOUGERES

Gougeres

Gougeres ( Peynirli Choux)

Fransız mutfağında çok meşhur olan gougere, choux hamuru ve peynir karışımından oluşur. Birçok farklı versiyonu bulunan bu börek, genellikle gruyere, emmentale veya comte peyniri ile hazırlanır. Ancak, farklı peynirlerle yapılan türleri de mevcuttur. Çay saatlerinde ve misafir ağırlarken sunulur. Malzemeler hazırsa, gougere tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için, Fransız tatlıları sayfamıza göz atın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gougeres Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 250 ml su 
  • 150 gr rende kaşar peyniri
  • 150 gr un 
  • 80 gr tereyağı 
  • Tuz, karabiber

Gougeres Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı küp küp doğranır. 
  • Tencereye su ve tereyağı eklenerek pişirilir.
  • Su kaynadığında un eklenerek karıştırılır. Biraz kavrulur ve ateşten alınır. Ilıması için biraz bekletilir. 
  • Ilıyan hamura yumurtalar tek tek eklenerek karıştırılır. 
  • Rendelenen peynir, tuz ve karabiber ilave edilir. 
  • Hamur sıkma torbasına alınır. 
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirilir.
  • Aynı büyüklüklerde yuvarlak şeklinde sıkılır.
  • Öncede ısıtılmış 200 derecede 30 dakika pişirilir. 
  • İçerisine tercihe göre peynir sürerek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!