Gougeres

Fransız mutfağında çok meşhur olan gougere, choux hamuru ve peynir karışımından oluşur. Birçok farklı versiyonu bulunan bu börek, genellikle gruyere, emmentale veya comte peyniri ile hazırlanır. Ancak, farklı peynirlerle yapılan türleri de mevcuttur. Çay saatlerinde ve misafir ağırlarken sunulur. Malzemeler hazırsa, gougere tarifi için detaylara geçebiliriz.
Daha fazlası için, Fransız tatlıları sayfamıza göz atın.
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Gougeres Tarifi İçin malzemeler
- 4 adet yumurta
- 250 ml su
- 150 gr rende kaşar peyniri
- 150 gr un
- 80 gr tereyağı
- Tuz, karabiber
Gougeres Nasıl Yapılır?
- Tereyağı küp küp doğranır.
- Tencereye su ve tereyağı eklenerek pişirilir.
- Su kaynadığında un eklenerek karıştırılır. Biraz kavrulur ve ateşten alınır. Ilıması için biraz bekletilir.
- Ilıyan hamura yumurtalar tek tek eklenerek karıştırılır.
- Rendelenen peynir, tuz ve karabiber ilave edilir.
- Hamur sıkma torbasına alınır.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirilir.
- Aynı büyüklüklerde yuvarlak şeklinde sıkılır.
- Öncede ısıtılmış 200 derecede 30 dakika pişirilir.
- İçerisine tercihe göre peynir sürerek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR