ANASAYFA TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER LA CERVELLE DE CANUT

La Cervelle De Canut

La cervelle de canut

Elif Edes’in La cervelle de canut tarifi ile karşınızdayız. La cervelle de canut ipek kumaşları ile de meşhur Lyon’a has bir tariftir ve dokuma tezgahlarında çalışanlarından ismini almıştır. Aristokrat sınıfın en sevdiği tariflerden biridir. Fransız mutfağının sevilen spesiyallerinden biri olan cervelle de canut, krem peynir, krema ve frank soğanı ile hazırlanır.

Fransız usulü dil menüer ve pithivier tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

La Cervelle De Canut Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g krem peynir (Beyaz)
  • 1 adet arpacık soğanı (Çok ufak doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (Dövülmüş)
  • 75 g krema
  • 1 tatlı kaşığı şarap sirkesi
  • 1-2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Maydanoz (İnci kıyılmış)
  • Frenk soğanı (İnci kıyılmış)
  • Tuz
  • Karabiber

Servis için

  • Ekmek dilimleri veya cips 

La Cervelle De Canut Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın ve 1 saat süreyle buzdolabında beklettikten sonra arzuya bağlı olarak ekmek veya cipsle birlikte servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!