La Cervelle De Canut

31 Ocak 2022 tarihinde güncellendi.
La Cervelle De Canut

Elif Edes’in La cervelle de canut tarifi ile karşınızdayız. La cervelle de canut ipek kumaşları ile de meşhur Lyon’a has bir tariftir ve dokuma tezgahlarında çalışanlarından ismini almıştır. Aristokrat sınıfın en sevdiği tariflerden biridir. Fransız mutfağının sevilen spesiyallerinden biri olan cervelle de canut, krem peynir, krema ve frank soğanı ile hazırlanır.

Fransız usulü dil menüer ve pithivier tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
La Cervelle De Canut için

Malzemeler

  • 200 g krem peynir (Beyaz)
  • 1 adet arpacık soğanı (Çok ufak doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (Dövülmüş)
  • 75 g krema
  • 1 tatlı kaşığı şarap sirkesi
  • 1-2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Maydanoz (İnci kıyılmış)
  • Frenk soğanı (İnci kıyılmış)
  • Tuz
  • Karabiber

Servis için

  • Ekmek dilimleri veya cips 
La Cervelle De Canut

Nasıl Yapılır

  1. Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın ve 1 saat süreyle buzdolabında beklettikten sonra arzuya bağlı olarak ekmek veya cipsle birlikte servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo