ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ TOYGA ÇORBASI

Toyga Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Toyga Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • Yarım su bardağı nohut
  • 2.5 su bardağı yoğurt
  • 6 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Toyga Çorbası Nasıl Yapılır?

Buğday ve nohudu yıkayıp üzerlerini geçecek kadar su ilave ederek 1-2 saat bekletin. Dört su bardağı su ilave ederek kaynatıp, ocağın altını kısın ve 30 dakika daha pişirin. Yoğurda 2 su bardağı su ilave edip çırpın. Buğday ve nohut karışımına ekleyip kaynatın. Tuz ile tatlandırın. Kuru nane serperek sıcak servis yapın.

Aşurelik buğdayın içinde yabancı maddelerin olmaması gerekir. Buğday alırken içinde taş, toz, ot gibi yabancı maddelerin olmamasına dikkat edin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!