Halwa Tmar

Halwa Tmar
19 Nisan 2024

Fas mutfağına özgü bir tarif olan halwa tmar, görünümü ile un kurabiyesine benzer. Ancak içinde hurma püresi, tarçın ve ceviz parçaları bulunur. İsteğe göre hurma bütün bir halde de eklenebilir. Halwa tmar, üzerine pudra şekeri serpiştirilerek sunulur. Yumuşak bir kıvamdadır ve ağızda kolayca dağılır. Özellikle Fas mutfağında nane çayıyla birlikte sunulur. Malzemeler hazırsa, Fas usulü halwa tmar tarifine geçebiliriz.

Farklı bir versiyonu olan hurmalı Fas kurabiyesi tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Halwa Tmar için

Malzemeler

Hamur için:

  • 250 gr un
  • 100 gr tereyağı ya da margarin (oda ısısında)
  • 40 ml sıvıyağ
  • 1 tutam kabartma tozu
  • 1 tutam tuz 
  • 2 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri 
  • 2-3 yemek kaşığı soğuk su (ihtiyaç olursa)

İç dolgu için:

  • 250 gr hurma püresi
  • 2 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1-2 yemek kaşığı su 
  • ½ su bardağı iri kıyılmış ceviz
Halwa Tmar

Nasıl Yapılır

  1. Önce hamuru yapılır. Tereyağı sıvıyağ ve şeker el ile karıştırılır.
  2. Ardından un ve su dışında kalan malzeme eklenerek yoğurulur. Hamur orta sert bir kıvamda olmalıdır. Duruma göre su eklenir. 
  3. Hamur streçlenerek en az 15 dakika dinlendirilir. 
  4. İç harç için ceviz dışındaki bütün malzemeler aynı anda yoğurulur. 
  5. Ceviz de eklenerek yoğurulur ardından ince uzun elips şekli verilir.
  6. Dolapta dinlenen hamur ince bir şekilde açılır ve yuvarlaklar kesilir. Tam ortasına hurma dolgusu eklenerek kapatılır. 
  7. Mutfak cımbızı ile üzerine yaprak şekli verilir. 
  8. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika kenarları kızarana kadar pişirilir. 
  9. Fırından çıkarıldığında pudra şekeri serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo