Chermoulalı Balık

Chermoula, başta Fas mutfağı olmak üzere Tunus, Libya ve Cezayir mutfağında kullanılan bir turşudur. Genellikle balık yemeklerinde ve deniz ürünlerinde kullanılan chermoulanın ana malzemesi kimyondur. Chermoulalı balık yapımında levrek veya çipura kullanılabilir. Farklı tatlar denemek isteyenler için, chermoulalı balık tarifine geçebiliriz.
Fas köftesi ve tavuk etli tajin tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Chermoulalı Balık Tarifi İçin malzemeler
Chermoula sos için:
- ½ su bardağı kişniş yaprağı
- 1 su bardağı maydanoz
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı paprika
- ½ çay kaşığı öğütülmüş kişniş tohumu
- Kimyon
- 2/3 su bardağı zeytinyağı
- ½ adet limonu suyu
Balık için:
- 800 gr balık fileto (levrek, çipura vb)
- Tuz
- Taze öğütülmüş karabiber
Chermoulalı Balık Nasıl Yapılır?
- Kişniş ve maydanoz yaprakları ayıklanır. Blendera koyularak öğütülür. Blender kullanmak istemezseniz bir bıçak yardımıyla küçültebilirsiniz.
- Havanda sarımsak ve tuz dövülür. Ardından blenderdan geçirilen otlar yavaş yavaş havana koyularak dövülür. Baharatlar eklenir.
- En son limon suyu ve zeytinyağı eklenerek sos hazırlanır.
- Balık fileto tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Fırın tepsisine koyulur.
- Chermoula sos üzerine bir spatula yardımıyla sürülür. Dolapta 15 dakika dinlendirilir.
- Fırın 180 derede ısıtılır ve fırın ızgarasının hemen altındaki rafa balıklar koyulur.
- 10 dakika kadar pişirilir. Bu süreçte sık sık kontrol edebilirsiniz, balıkların pişme süresi balık türüne ve filetoların kalınlığına göre değişkenlik gösterir.
- Pişen balıklar tabağa servis edilir ve fırın tepsisine dağılan balığın suyu balıkların üzerlerine dökülür.
- Kalan chermoula sos ve limon ile servis edilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR