ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR FAS SÜTLACI

Fas Sütlacı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fas Sütlacı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 450 gr kırık pirinç
  • 300 ml su
  • 25 gr pudra şeker
  • 1 çubuk tarçın
  • 50 gr tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 350 ml süt

Badem esansı için

  • 25 gr dövülmüş badem
  • 60 ml sıcak su

Süslemek için

  • File badem
  • Tarçın
  • Taze meyveler

Fas Sütlacı Nasıl Yapılır?

Lezzet tatlı tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri. Sıcak su ve bademi mutfak robotunda püre haline getirin. Bir tencereye su, pirinç, şeker, tarçın, tuz, badem esansı, sütün yarısı ve tereyağının yarısını ekleyin. Hepsini karıştırıp kapağı kapalı olarak kaynatın. Gerekirse süt ekleyin. Kalan sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Sütlacı servis kaselerine aktarın. Üzerlerine file badem serpin. Tarçın serpip meyvelerle birlikte servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.