ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER SOS TARİFLERİ BEŞAMEL SOS

Beşamel sos

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beşamel sos tarifi için malzemeler

  • 1 küçük soğan
  • 4 tane karanfil
  • 600 ml tam yağlı süt
  • 1 küçük defne yaprağı
  • 45 gr tereyağı
  • 45 gr un
  • 1 tutam muskat
  • 60 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel sos Nasıl Yapılır

Ortadan kestiğiniz soğanın her bir yarımına ikişer tane karanfil saplayıp krema ve defne yaprağı ile beraber tavaya alın. Kaynama noktasına gelince soğanları tavadan alın. Başka tavada tereyağını eritip unu ekleyin. Açık sarı bir renk almalı. Sütü yavaşça unun olduğu kaba aktarın. Topaklanmaması için sürekli çırpın. Kaynama notkasına gelince ocağı kısın. 20 dakika daha pişirip tuz, karabiber ve muskat ekleyin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.