ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER PASTIRMALI KURU FASULYE

Pastırmalı kuru fasulye

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pastırmalı kuru fasulye tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 3 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 domates
  • 2 sivri biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz

Üzeri için

  • 7~8 dilim pastırma
  • Taze kekik

Pastırmalı kuru fasulye Nasıl Yapılır

Bir gece suda beklettiğiniz fasulyeleri bir tencere alın. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin ve hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız domates, ince doğradığınız sivri biberler, küp doğradığınız renkli biberler, salçalar ve haşlayıp süzdüğünüz kuru fasulyeyi ilave edip tuz ile tatlandırın. Bir su bardağı kadar sıcak su ilave edin ve fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. İri doğradığınız pastırmaları ilave edip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 7-8 dakika pişirin. Taze kekik ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.