ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ MERCİMEK ÇORBASI

Mercimek çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mercimek çorbası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 8 su bardağı et suyu
  • 2 soğan
  • 30 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 2 tatlı kaşığı dövülmüş tane kimyon
  • 2 tatlı kaşığı dövülmüş ya da tane kişniş
  • 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • Tuz

Hamur için

  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1.5 kahve fincanı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz

Mercimek çorbası Nasıl Yapılır


Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.

Hamur için, unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, su ve tuzu ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamura top şekli verip üzerine un serpiştirin ve örtün. 15-20 dakika dinlendirin.

Unlanmış zeminde hamuru 25 cm çapında, pide gibi (yumurtalı hamur biraz yapışkan olur, çalışırken ellerinizi devamlı unlayın) açın. 2x2 cm boyutunda küçük kareler kesin. 

Soğanları temizleyip kıyın. Tereyağını tavada eritip soğanları kavurun. Sirke, bal ve karabiber dışındaki baharatı ekleyip tatlandırın.

Geniş bir tencerede mercimeği 8 bardak et suyu ile yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika haşlayın. Mercimekler yumuşayınca hamur parçalarını ilave edip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Baharatlı soğanı ekleyip 15 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Servis kaselerine paylaştırıp taze çekilmiş karabiber serpiştirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.