Sıkıcık Çorbası

Sıkıcık Çorbası
18 Nisan 2024

Kütahya mutfağıyla özdeşleşen sıkıcık çorbası, özellikle kış aylarında Ege mutfağında tüketilen bir çorba çeşididir. Bulgurdan yapılan köfteler, çorbanın içine eklenir. Üzeri yoğurtlanır ve servis edilir. Malzemeler hazırsa, Kütahya usulü sıkıcık çorbası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için Ege mutfağı yemeklerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sıkıcık Çorbası için

Malzemeler

Köftesi için:

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1/2 çay bardağı un
  • 1/2 çay bardağı tarhana
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Çorbası için:

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
Sıkıcık Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle bulguru kaba alın ve üzerine sıcak su ekleyerek kapağını kapatın. 10 dakika şişmesi için bekleyin.
  2. Şişen bulgurun üzerine soğan, un, tarhana, salça ve baharatları ilave edip yoğurun. 
  3. Hazırladığınız bulguru fındık büyüklüğünde parçalar halinde kopartın ve elinizle yuvarlayarak top şeklinde getirin. 
  4. Bir tencereye sıvıyağı alın. Üzerine salça ekleyerek kavurun. Daha sonra sıcak suyu ilave edip karıştırın. 
  5. Su kaynamaya başladığında hazırladığınız bulgur köftelerini tencereye alın ve 20 dakika pişirin.
  6. Hazırladığınız çorbayı servis kaselerine alın. Sos tavasında tereyağını eritin. Üzerine toz biber, nane veya pul biber ekleyin. 
  7. Çorbanın üzerine önce yoğurdu, ardından toz biber sosunu ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Bulgur köftelerini yuvarlarken elinize yapışmasını önlemek için, avuç içinizi ıslatın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo