ANASAYFA YAZARLAR ZEYNEP DİNÇ SOSLU BULGUR TOPLARI

Soslu Bulgur Topları

Soslu bulgur topları

Davet sofralarınız için harika bir tarif.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Soslu Bulgur Topları Tarifi İçin malzemeler

  • 3/4 bardak köftelik bulgur
  • 3/4 bardak kaynar su
  • 1 adet soğan (İnce rendelenmiş)
  • 4-5 dal roka (İnce kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

Sos için

  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı taze limon suyu
  • 1 yemek kaşığı naturel sızma zeytinyağı
  • 1 tutam tuz

Servis için

  • Çörekotu
  • Taze kekik
  • Limon dilimleri

Soslu Bulgur Topları Nasıl Yapılır?

  • Bulguru kaynar suyla ıslatıp ağzı kapalı 15 dakika kadar bekletin. İçine diğer malzemeleri ilave edip karıştırın. Yoğurarak istediğiniz büyüklükte toplar yapın.
  • Sos için tüm malzemeleri karıştırın. Sosu servis tabağına zemin yapıp üzerine bulgur toplarını yerleştirin. Çörekotu serpip taze kekik ve limonla servis edin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!