Soslu Bulgur Topları

Davet sofralarınız için harika bir tarif.
Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
40 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika
Soslu Bulgur Topları Tarifi İçin malzemeler
- 3/4 bardak köftelik bulgur
- 3/4 bardak kaynar su
- 1 adet soğan (İnce rendelenmiş)
- 4-5 dal roka (İnce kıyılmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Sos için
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı taze limon suyu
- 1 yemek kaşığı naturel sızma zeytinyağı
- 1 tutam tuz
Servis için
- Çörekotu
- Taze kekik
- Limon dilimleri
Soslu Bulgur Topları Nasıl Yapılır?
- Bulguru kaynar suyla ıslatıp ağzı kapalı 15 dakika kadar bekletin. İçine diğer malzemeleri ilave edip karıştırın. Yoğurarak istediğiniz büyüklükte toplar yapın.
- Sos için tüm malzemeleri karıştırın. Sosu servis tabağına zemin yapıp üzerine bulgur toplarını yerleştirin. Çörekotu serpip taze kekik ve limonla servis edin.
Dergide bu ay neler var?
YAZARIN DİĞER YAZILARI
EN ÇOK OYLANANLAR