Yumuşacık etlerin özel marinasyonla lezzetlendiği, şişte pişirilerek köz tadı kazandığı geleneksel bir lezzet arıyorsanız, şaşlık kebabı tarifi tam size göre! Soğan suyu, yoğurt ve baharatlarla dinlendirilen etin tüm aromasını içine çektiği bu şaşlık kebabı tarifi, ister mangalda ister tavada kolayca uygulanabilir. Yanında sumaklı soğan, köz biber ve tereyağlı pilavla servis edildiğinde, davet masalarına yakışan doyurucu bir ana yemek haline gelir. Peki; şaşlık kebabı nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Burdur Şişi tarifine göz atabilirsiniz
Bir porsiyon şaşlık kebabı kaç kaloridir?
Bir porsiyon şaşlık kebabı 360 kaloridir.
Et İçin Alternatifler:
Tavuk ya da hindi kullanıldığında marine süresi 1-2 saat yeterlidir.
Soğan (rendesi veya suyu) yerine:
Yoğurt yerine:
Zeytinyağı yerine:
Ek Marinasyon Malzemesi Önerileri:
Teşekkür ederiz.