ANASAYFA YAZARLAR ZEYNEP DİNÇ PRATİK BOZA

Pratik Boza

Pratik boza

Evde boza yapmanın en pratik yolu 😉 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Pratik Boza Tarifi İçin malzemeler

  • 11 bardak su (1 bardağı ılık olacak)
  • 3 + 1/4 bardak toz şeker
  • 3 bardak bulgur (Yıkanmış ve süzülmüş)
  • 1/2 bardak pirinç (Yıkanmış ve süzülmüş)
  • 10 g (1 paket) instant kuru maya

Üzeri için

  • Leblebi
  • Toz tarçın

Pratik Boza Nasıl Yapılır?

  • Bulgur ve pirinci 10 bardak su ile düdüklü tencerede orta ateşte iyice haşlayın. Ocaktan alın; posasını ezip süzgeçle süzün.
  • Sulu kısmı cam bir kavanoza alıp oda sıcaklığında 2 saat kadar bekletin. 
  • 1 bardak ılık su, 1/4 bardak toz şeker ve 1 paket mayayı karıştırın. Aktive olması için 30 dakika kadar bekletip dinlenmiş olan bulgur-pirinç suyuna karıştırın.
  • Bu karışımı oda sıcaklığında güneş almayan bir yerde 2 gün mayalanması için bekletin. Sonra 3 bardak şekerini ekleyip karıştırın. 
  • Leblebi ve tarçınla birlikte soğuk servis edin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!