ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER EVDE GERÇEK SALEP NASIL YAPILIR, PÜF NOKTALARI NELERDİR?

EVDE GERÇEK SALEP NASIL YAPILIR, PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Kış aylarında içimizi ısıtan, hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendiren gerçek salep nasıl yapılır? Salep yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte, ev yapımı salep tarifi:
Evde Gerçek Salep Nasıl Yapılır, Püf Noktaları Nelerdir?

Kış mevsimi denildiğinde ilk akla gelen içeceklerden biri olan salep, Osmanlı'dan beri günümüze miras kalmıştır. Aynı zamanda dondurmanın ana malzemesi olarak bilinen salep, bitkiden elde edilmektedir. Salep bitkisinin üretimi zor olduğu için, biraz pahalı fiyatlardan satılır. Bu da hazır saleplere gösterilen ilginin artmasına neden oluyor. Ancak aktarlardan alınan toz salep ile yaklaşık 20-30 bardak salep hazırlayabilirsiniz. Bu da ekonomik olarak daha uyguna gelmesini sağlar. Peki, içimizi ısıtacak mis gibi kokusuyla tüm mutfağı dolduracak gerçek salep nasıl yapılır? İşte, ev yapımı salep tarifi ve püf noktaları:


Gerçek Salep Nasıl Yapılır?

  • Salep yapımında kullanacağınız toz salebi, aktarlardan satın alabilirsiniz.
  • Bütçenize göre 50, 75 veya 100 gram salep alabilirsiniz.
  • 500 mililitre süt için 1 tatlı kaşığı toz salep ve 1.5 yemek kaşığı toz şeker yeterlidir.
  • Salep yapımı için, sütü bir tencereye alın ve kısık ateşte pişirin.
  • Salep ve şekeri bir kabın içerisinde karıştırın.
  • Hafiften ısınan sütün içerisine salepli karışımı ekleyin ve tel çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  • Topaklanma oluşmaması için sürekli karıştırın.
  • Ortalama 30 dakika sonunda süt köpüklenmeye başlar ve koyu bir kıvam alır.
  • Hazırladığınız salebi fincanlara doldurduktan sonra üzerine tarçın serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun.


Gerçek Salep Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Salep yapımında doğal süt kullanmanızı öneririz. Eğer doğal süt yoksa, pastörize süt kullanabilirsiniz.
  • Şeker miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Aroma katmak için salebin içerisine vanilya veya tarçın çubuğu ilave edebilirsiniz.
  • Salep yapımında en önemli nokta, sürekli karıştırmaktır. Aksi takdirde topaklanmalar oluşur ve sütün dibi tutar.

Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!