ANASAYFA YAZARLAR ZEYNEP DİNÇ KAKAOLU KIŞ PUDİNGİ

Kakaolu Kış Pudingi

Kakaolu kış pudingi

Kış ruhuna uygun puding tatlısı ile karşınızdayız.☕️

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Kakaolu Kış Pudingi Tarifi İçin malzemeler

  • Kakaolu kış pudingi 
  • 4 bardak süt
  • 3/4 bardak toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam deniz tuzu

Üzeri için

  • Marshmallow (Pürmüzle veya ocakta yakılmış)
  • Hindistan cevizi
  • Kırmızı şeker (Şeker hamurundan kendiniz istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz.)

Kakaolu Kış Pudingi Nasıl Yapılır?

  • Süt, şeker, kakao, nişasta ve unu bir tencereye alıp karıştırın. Sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kıvam alınca tereyağını ve deniz tuzunu ekleyip karıştırarak 2 - 3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp karıştırmaya devam edin. Ilınınca kaselere bölüp soğumaya bırakın.
  • Hindistan cevizi ve marshmallow ile soğuk servis edin.

Kakaolu Kış Pudingi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kakao ölçüsünü azaltıp arttırarak pudingin renk tonu ve kakao yoğunluğunu değiştirebilirsiniz.
  • Ölçüleri ikiye bölüp yarısını açık yarısını koyu ton puding olarak da hazırlayabilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!