ANASAYFA YAZARLAR ZEYNEP DİNÇ ÇILBIR

Çılbır

Çılbır

Kahvaltı sofralarının en güzel lezzeti

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Çılbır Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sarımsaklı süzme yoğurt (Krema kıvamında çırpılmış)
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (Acı veya tatlı)
  • 1 adet yumurta (Tercihen serbest gezen veya organik)
  • Taze reyhan
  • Taze öğütülmüş karabiber
  • Deniz tuzu
  • Sızma zeytinyağı
  • Simit dilimleri 

Çılbır Nasıl Yapılır?

  • Servis tabağına yoğurdu kaşıkla hareler yaparak koyun. Biber salçasını zeytinyağı ile karıştırıp üzerinde gezdirin. 
  • Küçük bir tencerede su kaynatın ve altını kapatın. 
  • Yumurtayı bir kaseye kırın.
  • Suyun altını tekrar yakın, bir çimdik tuz atıp kaşıkla bir girdap yapın. Su kaynamaya başlamadan yani üzerinde baloncuk oluşmadan yumurtayı bu girdaba dökün.
  • Su kaynamaya başlayınca yumurtayı yukarı doğru itecektir. Yumuşak bir poşe için yaklaşık 2 dakika tutup kevgirle alın.
  • Poşeyi 30 saniye kadar kevgirin üzerinde tutup suyunun süzülmesini bekleyin ve bir kaşık yardımıyla yavaşça yoğurdun üzerine alın. 
  • Üzerine taze öğütülmüş karabiber ve deniz tuzu serpin. Taze reyhan ve simit dilimleri ile servis edin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!