ANASAYFA YAZARLAR İBRAHİM ARSLANOĞLU BEEF WELLİNGTON

Beef Wellington

Beef Wellington

Beef Wellington özellikle son dönemde çok merak edilen tariflerden. Yapımı biraz göz korkutsa da et, mantar ve milföyün bu muhteşem karışımı oldukça lezzetli. Peki, Beef Wellington nasıl yapılır? Beef Wellington yaparken nelere dikkat edilmeli? Beef Wellington tarifinin püf noktaları neler? Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümünden eğitmen şef İbrahim Arslanoğlu Lezzet Mutfak Okulu'da hem Beef Wellington yaptı, hem Beef Wellington tarifini denemek isteyenler için püf noktalarını anlattı... İngiliz orijinli olduğu değerlendirilen bu yemeği opsiyonel olarak bacon ya da kuru et ilavesiyle de yapabilirsiniz. Aşağıdaki videoda bacon eklenmemiş tarifi bulacaksınız. Beef Wellington yapımı için gerekli malzemelere, yapım aşamaları, alternatif öneriler ve tarifin püf noktalarına yakından bakalım:

Alternatif olarak duxelle pirzola ve beef massaman curry tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

40 dakika

Beef Wellington Tarifi İçin malzemeler

  • 300-350 gr Dana Bonfile, Orta Kısım
  • 100 gr Soğan, Fine Brunoise Doğranmış
  • 300 gr Kestane Mantarı, Chop Edilmiş
  • 5 gr Sarımsak, Ezilmiş
  • 50 gr Tereyağı
  • 5 gr Taze Kekik
  • Ayçiçek Yağı
  • Milföy Hamuru
  • Tuz – Karabiber
  • 100 gr Salkım Cherry Domates
  • (Kullanmak isteyenler için 2 dilim bacon ya da kuru et)

Eggwash için:

  • 1 adet Yumurta Sarısı
  • 50 ml Süt

Beef Wellington Nasıl Yapılır?

  • Bonfileyi seasone edin. Ayçiçek yağında tüm yüzeyini karamelize edin.
  • 220 C derece fırında 3-4 dakika pişirin. Pişirme derecesine göre daha fazla da pişirilebilir.
  • Fırından sonra eti oda sıcaklığında minimum 20 dakika dinlendirin.
  • Tereyağında soğanı, mantarı, sarımsağı sırasıyla soteleyin.
  • Kekiği ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Sonrasında pürüzsüz olana kadar blend edin. Soğumaya bırakın.
  • (Bacon kullanılacaksa) Streç film üzerine bacon’ları yüzey oluşturacak şekilde serin.
  • Üzerine mantarı yayın ve eti ortaya yerleştirin. Streç film ile silindir bir hal alacak şekilde sarın. İçerisinde boşluk bırakmamaya özen gösterin. Dondurucuda dinlendirin.
  • Milföy hamurunu un ile inceltin. Dinlenen etin üzerinden streç filmi çıkarın, hamur ile sıkı şekilde kaplayın.
  • Eggwash sürün ve 180 C derecede 20 dakika pişirin.
  • Domatesi ayçiçek yağında tavada karamelize edin, 220 C derece fırında zeytinyağı ve tuz ekleyerek 2 dakika pişirin.
  • Eti dilimleyerek domates ile birlikte servis edin.

Beef Wellington Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Eti ilk aşamada pişirdikten sonra çok iyi dinlendirmek gerekli.
  • Belirtilen adımlara dikkatle uyulması gerekir.
  • Milföyü sarmadan önce mantarın etin üzerine tam yapışması için dondurucuda en az 30 dakika bekletilmeli.
  • Tavada sos yaparken çok az un kullanılmalı.
  • Taze bir etten yapılmalı.
  • Bacon’a opsiyonel olarak pastırma-kuru et gibi seçenekler kullanılabilir.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

6 Mayıs 2021 Perşembe

İSTANBUL

Sahur Saati
04:08
İftar Saati
20:12
Mevsim Tercihleri