ANASAYFA MUTFAK OKULU TART HAMURU

TART HAMURU

Tart hamuru

Gerekli malzeme
3 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
250 gr tereyağı (soğuk ve küp doğranmış)
2 yumurta sarısı
2-3 yemek kaşığı soğuk su
1 paket vanilya
  
 
Un, şeker ve tereyağını mutfak robotuna alarak ekmek kırıntısı halini alıncaya kadar karıştırın. Yumurta sarılarını, soğuk suyu ve vanilyayı ekleyerek hamur halini alıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru streç filme sarıp 1 saat buzdolabında soğutun.



ARMUTLU TART İÇİN
  
 
Hazırladığınız tart hamurunu iki parçaya ayırın. Bir parçasını iki yağlı kağıt arasında merdane ile açın ve tart kalıbının içerisine bastırarak yerleştirin. 4 armudun kabuğunu soyup küçük küp şeklinde doğrayın. Yarım su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. İsteğe göre arçın ekleyip ılınmaya bırakın. Kalan parçayı  açıp 2 cm kalınlığında şeritler kesin. Soğuyan armut karışımını tart tabanının içerisine doldurun. Şeritlerin yarısını yatay ve aralıklı olarak üzerine dizin. Kalan şeritleri dikey olarak şeritlerin arasından geçirerek yerleştirin. Tartın üzeri kapanıncaya kadar hasır şeklinde örerek tamamlayın. Kenarlardan sarkan hamurları rulo bıçakla keserek temizleyin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şeker serpiştirerek servis yapın.

~

ORMAN MEYVELİ TART İÇİN
   
  
Hazırladığınız tart hamurunu iki parçaya ayırın. Bir parçasını iki yağlı kağıt arasında merdane ile açın ve tart kalıbının içerisine bastırarak yerleştirin. Kalan parçayı da açıp kalıbın büyüklüğünde kesin. Kalp şekilli kurabiye kalıpları ile keserek hamura şekil verin ve 40 dakika derin dondurucuda bekletin. Kenarlardan artan hamurları bekletin. 1 su bardağı frenk üzümü ve 1 su bardağı  yaban mersinini geniş bir kabın içerisine alın. 1 paket vanilya, yarım su bardağı toz şeker ve 1 tepeleme yemek kaşığı nişastayı ekleyerek harmanlayın ve tart tabanının içine doldurun. Hazırladığınız kalpli hamuru tartın üzerine kapatın. Kalan hamuru merdane ile açın ve kalıp ile kalp şekiller çıkarın. Tartın kenarlarına yumurta akı sürün. Küçük kalp hamurları yumurta akı sürdüğünüz kenara yapıştırın. 180 dereceye ayarladığınız fırında kızarıncaya kadar pişirin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.