ANASAYFA MUTFAK OKULU KEYİFLİ İŞLER ATÖLYESİ

KEYİFLİ İŞLER ATÖLYESİ

Keyifli işler atölyesi

"Reçelsiz kahvaltı yapamam" diyenlerdenseniz bu ayki keyifli işler atölyemiz tam size göre. Mevsimin gözde meyveleriyle evinizde yapabileceğiniz en pratik reçelleri pişirdik.

Kahvaltıların keyif veren en hafif tatlısıdır reçel. Çeşitlerinin günden güne artmasıyla başlı başına bir kategori haline dönüşen reçeller, bilinen mevsim meyvelerinin dışında zaman zaman şaşkınlık uyandıran meyve ve sebzelerle de hazırlana gelmiştir. Patlıcandan, biberden, karpuzdan ve hatta soğandan dahi yapılan çeşitleriyle kahvaltı sofralarını zenginleştiren reçeller pratik hazırlanış yöntemiyle de evde kolayca pişirilir ve uzun süre tüketilir. Reçeli yapılacak meyvenin ya da sebzenin şekerde bekletilip kaynatılmasıyla hazırlanan en çok tercih edilen yöntem dışında hazır reçel şuruplarıyla hazırlanışı da bir diğer yöntemdir. Reçelin kıvamı için en önemli detaylar, yapımında gereken ölçülerin tam olması, kaynatma sürelerine tam olarak uyulması ve sonrasında hava almayacak biçimde cam kavanozlarda saklanmasıdır.
Evde yapılan reçeller tazelik ve lezzet açısından fabrikasyon reçellerden her zaman daha makbul ve lezizdir.

Damla sakızlı vişne reçeli
Malzemeler
1 kg vişne
1 kg toz şeker
1 limon
1 çay kaşığı ezilmiş damla sakızı

 
Vişneleri yıkadıktan sonra saplarını kopararak çekirdeklerini çıkarın.

 
Tencereye toz şeker dökerek üzerine bir sıra vişne sıralayın. Tüm vişneleri bir sıra şeker bir sıra vişne olacak şekilde tencereye alın. Tencereyi bir gece buzdolabında bekletin.

  
Ertesi gün kısık ateşte 40 dakika pişirin. Pişme sırasında oluşan köpüğü kaşıkla alın. Limon suyunu ve damla sakızı ilave ederek ocağı kapatın. Cam kavanozlara doldurup ılındıktan sonra kapaklarını kapatın.

Vişne reçeli hazırlarken su kullanmayın. Vişneler pişerken kendi suyunu salar ve bu miktar reçel için yeterlidir.


Bademli şeftali reçeli
Malzemeler

1 kg şeftali
1 kg toz şeker
70 gr kabuksuz badem
1 limon


Şeftalilerin çekirdeklerini çıkararak dilimler şeklinde kesin.


Toz şekeri tencereye alın.

 
Şekerin üzerini geçecek kadar su ekleyerek şerbet kıvamına gelene kadar kaynatın. Dilimlenmiş şeftalileri ekleyerek 25 dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra şerbeti çekmesi için 1 gece dinlendirin.


Şeftali dilimlerini suyunu süzerek bir kaseye alın. Şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edin.

 
Koyulaşan şerbete limon suyu, şeftali dilimleri ve kabuğu soyulmuş bademleri ekleyin. Kısık ateşte 20 dakika daha pişirin. Sıcakken kavanoza doldurun. Ilındıktan sonra kapağını kapatın.


Böğürtlen reçeli
Malzemeler

900 gr böğürtlen
2 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu

 
Böğürtlenleri tencereye alın. Üzerine şekeri ilave edip 3 saat bekletin. Orta ateşte pişirin.


Kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpükleri alın.

 
Kısık ateşte 40 dakika pişirin. Ocaktan almadan önce limon suyunu ilave edin. Ilındıktan sonra kavanoza doldurup kapağını kapatın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.