ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ÜZÜM REÇELİ

Üzüm Reçeli

Ana vatanı Anadolu olan üzüm, ülkemizde en çok Ege Bölgesi'nde yetiştirilir. Kalp sağlığını korumasıyla bilinen bu meyve, astım tedavisinde de kullanılır. İçinde bulunan demir, bakır ve manganez sayesinde kemiklerin güçlenmesini sağlar. Aynı zamanda migren ağrılarının azaltılmasına da yardımcı olur. Üzümlü lorlu kek gibi hamur işi tatlıların içerisinde yer verilen bu meyve, reçel olarak sunulduğunda kahvaltı sofralarını renklendirir. Listedeki malzemeler hazırsa, evde üzüm reçeli nasıl yapılır gelin birlikte görelim.

Alternatif olarak nefis mi nefis şeftali reçeli ve erik reçeli tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Üzüm Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr çekirdeksiz beyaz üzüm
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 yıldız anason

Üzüm Reçeli Nasıl Yapılır?

  • Yıkayıp saplarını kopardığınız üzümleri geniş bir kaseye alın. Toz şeker ilave ederek üzüm tanelerini ezmeden karıştırın.
  • 1 gece oda ısısında bekletin. Geniş bir tencereye şekerli üzümleri alın. Üzerine yarım çay bardağı su ilave ederek 30 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Pişirirken kaşık kullanmayarak tencereyi arada sallayın. Karışıma yıldız anason ilave ederek 10 dakika daha kısık ateşte pişirin.
  • Reçelin kıvamını kontrol etmek için tabağa bir miktar dökerek soğutun. Yoğun bir kıvamdaysa reçeliniz olmuş demektir.
  • Reçeli saklayacağınız kavanozu ve kapağını kaynar suya sokup çıkarın ve fırında iyice kurutun.
  • Kavanozlar ve reçel sıcakken reçelleri kavanozlara doldurup, kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Böylece reçelinizi açmadan uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

Üzüm Reçeli Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Dilerseniz, mor üzüm de kullanabilirsiniz. Eğer üzümler çekirdekliyse, pipet yardımıyla içlerini temizleyebilirsiniz.
  • Anason yerine bir çubuk tarçın veya vanilya çubuğu da kullanabilirsiniz.
  • Reçeli hazırlarken çok fazla karıştırmamaya özen gösterin. Bu sayede üzümlerin dağılmasını önleyebilirsiniz.
  • Karıştırma işlemini mutlaka tahta kaşık ile yapın. Metal kaşık reçelin sulanmasına neden olacaktır.
  • Üzüm tanelerini bütün veya ikiye bölünmüş bir şekilde kullanabilirsiniz.

1 Kase Üzüm Reçeli Kaç Kalori?

  • 1 kase üzüm reçeli, yaklaşık 130 kaloridir. Şeker içerdiği için diyabet hastaları ve kilo kontrolünde olanların ölçülü tüketmesi önerilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!