ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ÜZÜM REÇELİ

Üzüm Reçeli

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Üzüm Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr çekirdeksiz beyaz üzüm
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 yıldız anason

Üzüm Reçeli Nasıl Yapılır?

  • Yıkayıp saplarını kopardığınız üzümleri geniş bir kaseye alın. Toz şeker ilave ederek üzüm tanelerini ezmeden karıştırın.
  • 1 gece oda ısısında bekletin. Geniş bir tencereye şekerli üzümleri alın. Üzerine yarım çay bardağı su ilave ederek 30 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Pişirirken kaşık kullanmayarak tencereyi arada sallayın. Karışıma yıldız anason ilave ederek 10 dakika daha kısık ateşte pişirin.
  • Reçelin kıvamını kontrol etmek için tabağa bir miktar dökerek soğutun. Yoğun bir kıvamdaysa reçeliniz olmuş demektir.
  • Reçeli saklayacağınız kavanozu ve kapağını kaynar suya sokup çıkarın ve fırında iyice kurutun.
  • Kavanozlar ve reçel sıcakken reçelleri kavanozlara doldurup, kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Böylece reçelinizi açmadan uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

Videolu anlatımıyla nefis kayısı reçeli tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.