ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR ŞEFTALİ REÇELİ

Şeftali reçeli

Gülgiller familyasından olan şeftali, tatlıların içerisine en çok kullanılan meyvelerden biridir. Uzun yaşam sembolü olarak görülen bu meyve, ılıman iklimlerde yetişir. Ülkemizde en çok Bursa'da ve Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilir. Sindirimi rahatlattığı için, haftada iki kez tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, kahvaltı sofralarını güzelleştirecek denenmiş şeftali reçeli nasıl yapılır sorusunun cevabı için tarife başlayalım.

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şeftali reçeli tarifi için malzemeler

  • 1 kg şeftali
  • 1 kg tozşeker
  • 2 diş karanfil
  • Yarım su bardağı file badem

Şeftali reçeli Nasıl Yapılır

  • Şeftalileri elma gibi dilimleyin. Tencereye alıp üzerine şekeri ilave edin.
  • Meyvelerin suyunu bırakması 5-6 saat için  bekletin. Kısık ateşte şeftali yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
  • Üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçe ile alın. Reçel kıvamını alınca limon suyu ve bademi ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
  • Kavanozlara doldurup ağzı açık olarak soğumaya bırakın. Kapaklarını kapatın.

Alternatif olarak nefis elma reçeli veya tam kıvamında kayısı reçeli tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.