ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KAVUN KABUĞU REÇELİ

Kavun Kabuğu Reçeli

Kavun Kabuğu Reçeli

Yaz meyvesi olarak bilinen kavun, C vitamini bakımından oldukça zengindir. Bağışıklığı güçlendiren bu meyve, özellikle Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında en olgun halindedir. Kalp ve damar sağlığını koruyan kavun, sade veya tatlıların içerisinde kullanılabilir. Ayrıca kışlık hazırlıklarında da yer verilir. Kavunu yaz kış demeden yemek isteyenler için, kahvaltı sofralarını süsleyecek nefis bir reçel tarifimiz var. Malzemeleriniz hazırsa, kavun reçeli nasıl yapılır diye merak edenler için detaylara geçebiliriz.

Farklı reçel tarifleri denemek isteyenler için patlıcan reçeli, acı biber reçeli ve kozalak reçeli tarifini öneriyoruz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

2 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kavun Kabuğu Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet küçük kavun
  • 1 litre su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4-5 damla limon suyu
  • 1.5 çay kaşığı karbonat
  • 1-2 adet karanfil

Kavun Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır?

  • Kavunun kabuklarını ince bir şekilde soyun. Kavunun iç kısımlarının etli olması oldukça önemli.
  • Kavunun kabuklarını ayıkladıktan sonra sarı kısmı 6-7 parça olacak şekilde kesin.
  • Suyun içerisine karbonatı ekleyerek eritin. Üzerine kestiğiniz kavun kabuklarını ekleyin ve karıştırın.
  • Kabukları 3 kez sudan geçirdikten sonra, kaynar suyun içerisine atın ve ortalama 30 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Kavun kabukları yumuşadığında tencerenin içinde bir bardak su kalacak şekilde süzün.
  • Üzerine karanfil ve toz şekeri ekledikten sonra kısık ateşte pişirin.
  • Köpükler oluşmaya başladıkça reçel oluyor demektir. Kaşık yardımıyla şerbetini akıtın. Eğer şerbet kesilmiyorsa reçel hazır.
  • Eğer akarken şerbet kesiliyorsa biraz daha pişirebilirsiniz. 
  • Hazırladığınız reçeli soğumaya bırakın. Soğuyan kavun kabuğu reçelini cam kavanoza doldurun ve buzdolabında muhafaza edin. Afiyet olsun.

Kavun Kabuğu Reçeli Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız kavunun olgun ve etli olmasına özen gösterin.
  • Kavunun meyvelerini tatlı yapımında kullanabilirsiniz.
  • Reçeli koyacağınız cam kavanozu, sıcak su ile sterilize edin.
  • Kavun reçelini ağzı kapalı bir şekilde muhafaza edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!