ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ VİŞNE REÇELİ

> VİŞNE REÇELİ
Vişne reçeli
10 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişne reçeli tarifi için malzemeler
  • 1 kg taze vişne
  • 1.5 kg toz şeker
  • 1/4 limonun suyu
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 çay kaşığı tereyağı
Vişne reçeli Nasıl Yapılır

  • Vişneleri yıkayıp süzdükten sonra çekirdeklerini çıkartın. Şekeri dönüşümlü olarak vişnelerin arasında ve üzerini tamamen kapatacak şekilde reçeli yapacağınız tencereye serpin. Vişne ile şekeri oda ısısında, bir gün boyunca bir arada bekletin (Ertesi gün vişneler suyunu salmış ve şeker iyice erimiş olacak).
  • Tencereyi ocağın üzerine alın. Tarçın çubuğu ilave edip kısık ateşte pişirmeye bırakın. Pişme sırasında üzerinde biriken köpükler oluşursa delikli bir kevgir yardımı ile temizlemeyi ihmal etmeyin. 20 dakika sonra limon suyu ile tereyağını ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Reçel oda ısısında soğuyunca temiz ve kuru cam kavanozlara aktarın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.