ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ AHUDUDU REÇELİ

Ahududu Reçeli

Frambuaz olarak da bilinen ahududu; hem lezzetli, hem de sağlıklı bir meyvedir. Vücuttaki toksinlerin atılmasını kolaylaştıran bu meyve, kanın temizlenmesinde de etkilidir. Ayrıca ateş düşürücü bir etkisi olduğu için, ateşli hastalıklarda sık sık tüketilmesi önerilir. Kansızlık tedavisinde de etkili bir rol oynar. Kilo kaybını desteklediği için diyet menülerinde de yer verilir. Ahududulu pay gibi birçok tatlıda kendine yer bulan bu meyveyi, bu kez reçel yapımında kullanıyoruz. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, kahvaltıları süsleyecek ahududu reçeli nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak ev yapımı çilek reçelini de deneyebilirsiniz. Hafifliği ile bilinen meyveli tatlılar sayfamızdan birbirinden lezzetli tariflere ulaşabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ahududu Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g ahududu
  • 350 g toz şeker
  • 2~3 damla limon suyu
  • 2 bardak su

Ahududu Reçeli Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak ahududuları yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ekleyip bir gece bekletin.
  • Ertesi gün ahududu ve şekeri kısık ateşte şeker eriyinceye kadar ara ara karıştırarak pişirin.
  • Şekerli karışım koyulaşmaya başladığında üzerine su ilave edin ve karıştırın.
  • Şeker tamamen eridikten sonra limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Reçel soğuduktan sonra bir kavanoza alıp serin bir yerde saklayın. Afiyet olsun.

Ahududu Reçeli Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız ahududuların taze olmasına özen gösterin.
  • Tarife başlamadan önce mutlaka ahududuların tadına bakın. Bu sayede reçelin şekerini daha iyi ayarlayabilirsiniz.
  • Reçeli hazırlarken üzerinde köpükler oluşursa tahta kaşık ile köpüklerini alın.
  • Pişirme esnasında ahududuları çok fazla karıştırmamaya özen gösterin. Aksi takdirde ahududular dağılacaktır.
  • Hazırladığınız reçeli güneş görmeyen serin bir yerde saklayabilirsiniz.

1 Kase Ahududu Reçeli Kaç Kalori?

  • Bir tatlı kaşığı ahududu reçeli 15, bir kasesi ise yaklaşık 135 kaloridir. Şeker hastaları ve kilo kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!