ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ AHUDUDU REÇELİ

Ahududu Reçeli

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ahududu Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g ahududu
  • 350 g toz şeker
  • 2~3 damla limon suyu

Ahududu Reçeli Nasıl Yapılır?

Ahududuları yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ekleyip bir gece bekletin. Ertesi gün kısık ateşte şeker eriyinceye kadar ara ara karıştırarak pişirin. Şeker eridikten sonra limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Reçel soğuduktan sonra bir kavanoza alıp serin bir yerde saklayın.

Dilerseniz, ceviz reçeli tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.