Fesleğenli Pesto Sos

Fesleğenli Pesto Sos
14 Şubat 2021

Makarna ve salataların içerisinde kullanılan pesto sos, parmesan, sarımsak ve fesleğen ile hazırlanır. Yeşil rengiyle dikkatleri çeken bu sos, isteğe göre zeytin dilimleri ile süslenebilir. En sevilen çeşitlerinden biri de rokalı pesto sostur. Özellikle kalabalık sofralarda kanepelere sürülerek servis edilir. Listedeki malzemeler hazırsa, fesleğenli pesto sos yapımına geçebiliriz.

Farklı soslar denemek için; Bearnez sos, guacamole sos ve dömi glass sosuna göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fesleğenli Pesto Sos için

Malzemeler

  • 2 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı (60 gr) parmesan peyniri
  • ¼ su bardağı (30 gr) çam fıstığı
  • 2 su bardağı (650 gr) fesleğen yaprağı
  • Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
  • ¼ çay kaşığı tuz
  • 1/8 çay kaşığı öğütülmüş taze karabiber
Fesleğenli Pesto Sos

Nasıl Yapılır

  1. Sarımsakların kabuğunu soyup mutfak robotunun haznesine alın. Sarımsaklar ezilene kadar robotu çalıştırın.
  2. Mutfak robotunu durdurarak peynir ve çam fıstığını ilave edin. Kısa aralıklarla robotu çalıştırıp durdurun.
  3. Sarımsaklı karışıma bol suyla yıkayıp suyunu süzdüğünüz fesleğeni azar azar ekleyip mutfak robotunda ezmeye devam edin.
  4. Robotu tekrar çalıştırıp yağı azar azar incecik olacak şekilde robottaki malzemeye ekleyin.
  5. Yavaş yavaş ve azar azar dökmeniz orta kalınlıkta bir püre elde etmeniz açısından önemli.
  6. Pesto sosu hazırlarken robot haznesinin kenarlarına sıçramış olan malzemeyi spatulayla içeri itin.
  7. Tuz ve biberi ilave ederek tekrar karıştırın. Baharatın oranına bakarak sosun yeterince kuvvetli olup olmadığını test edin.
  8. Yeterli bulmazsanız aradığınız pesto tada ulaşana kadar tuz, biber ve peynir eklemeye devam edin. Afiyet olsun.

Fesleğenli Pesto Sos Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Hazırladığınız pesto sosu ister hemen kullanın isterseniz daha sonra kullanmak için saklayın.
  2. Daha sonra kullanmayı düşündüğünüzde üzerine ince bir tabaka olacak kadar zeytinyağı dökün.
  3. Bu işlem pesto sosun renginin bozulmamasını sağlar. Sosunuzu dondurucuda bir haftaya kadar saklayabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo