ANASAYFA MUTFAK OKULU FESLEĞENLİ PESTO SOS

FESLEĞENLİ PESTO SOS

Fesleğenli pesto sos

Malzemeler
2 diş sarımsak
Yarım su bardağı (60 gr) parmesan peyniri
¼ su bardağı (30 gr) çam fıstığı
2 su bardağı (650 gr) fesleğen yaprağı
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
¼ çay kaşığı tuz
1/8 çay kaşığı öğütülmüş taze karabiber


Sarımsakların kabuğunu soyup mutfak robotunun haznesine alın. Sarımsaklar ezilene kadar robotu çalıştırın. Mutfak robotunu durdurarak peynir ve çam fıstığını ilave edin. Kısa aralıklarla robotu çalıştırıp durdurun.


Sarımsaklı karışıma bol suyla yıkayıp suyunu süzdüğünüz fesleğeni azar azar ekleyip mutfak robotunda ezmeye devam edin.


Robotu tekrar çalıştırıp yağı azar azar incecik olacak şekilde robottaki malzemeye ekleyin. Yavaş yavaş ve azar azar dökmeniz orta kalınlıkta bir püre elde etmeniz açısından önemli.


Pesto sosu hazırlarken robot haznesinin kenarlarına sıçramış olan malzemeyi spatulayla içeri itin. Tuz ve biberi ilave ederek tekrar karıştırın. Baharatın oranına bakarak sosun yeterince kuvvetli olup olmadığını test edin. Yeterli bulmazsanız aradığınız pesto tada ulaşana kadar tuz, biber ve peynir eklemeye devam edin. Hazırladığınız pesto sosu ister hemen kullanın isterseniz daha sonra kullanmak için saklayın. Daha sonra kullanmayı düşündüğünüzde üzerine ince bir tabaka olacak kadar zeytinyağı dökün. Bu işlem pesto sosun renginin bozulmamasını sağlar. Sosunuzu dondurucuda bir haftaya kadar saklayabilirsiniz.


Tüm yemekleriniz için pesto sos tarifleri
Nanelİ pesto sos
Tarife taze fesleğen yerine nane yaprakları ekleyerek hazırlamaya devam edebilirsiniz. Naneli pesto sosunu pişirme süresinin son 10 dakikasında fırınladığınız veya ızgarada hazırladığınız kuzu etine sürün ya da sos olarak kullanın.

Cevİz ve bİberİyelİ pesto sos
Tarife çam fıstığı yerine doğranmış ceviz, fesleğen yerine ¾ su bardağı (50 gr) maydanoz, ¼ su bardağı (10 gr) kıyılmış taze biberiye ekleyebilirsiniz. Bu sosu ızgara biftek ve pirzolalarda kullanabilirsiniz.

Badem ve gravyer peynİrlİ pesto sos
Tarife çam fıstığı yerine kıyılmış badem, parmesan yerine gravyer ekleyerek hazırlayın. Hazırladığınız gravyerli ve bademli pestoyu ızgara balık veya çorbaya ekleyebilirsiniz.

Kİşnİşlİ pesto sos
Mutfak robotu çalışırken hazneye 2 diş sarımsak, çekirdekleri temizlenmiş ve kıyılmış acı biber ekleyin. Robotu durdurup ¼ su bardağı (30 gr) ayıklanmış kabak çekirdeği ve yarım su bardağı (60 gr) rendelenmiş parmesan peyniri ekleyip kısa bir süre çalıştırın. 2 su bardağı (60 gr) taze kişniş yaprağı ekleyip hazırlamaya devam edin. Ardından yarım su bardağı (125 ml) sızma zeytinyağı ilave edip yoğun bir kıvam oluşturun. 1 yemek kaşığı misket limonu suyu ve rendelenmiş kabuğunu karıştırdıktan sonra sosun tuzunu ve biberini ayarlayın. Kişnişli pesto sos ızgara tavuk etine çok yakışacaktır.

Cevİzlİ pesto sos
Tarife çam fıstığı yerine doğranmış ceviz, parmesan yerine eski kaşar peyniri ekleyebilirsiniz. Özellikle makarna ve salatalara çok yakışacaktır.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.