ANASAYFA MUTFAK OKULU ÇAM FISTIKLI FESLEĞEN SOSU

ÇAM FISTIKLI FESLEĞEN SOSU

Çam fıstıklı fesleğen sosu

Çam fıstıklı fesleğen sosu
400 gr iri yapraklı fesleğen
75 gr çam fıstığı
10 diş sarımsak
150 gr parmesan peyniri
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
2 su bardağı zeytinyağı



400 gr iri yapraklı fesleğini yaprak yaprak ayırıp yarım saat suda bekletin. Mutfak havlusu üzerine alıp suyunu süzün. Fesleğen yapraklarını mermer veya ahşap bir havana alıp tokmakla ezmeye başlayın.




75 gr çam fıstığı (isterseniz çok hafif kavurabilirsiniz) ve kabuğu soyulmuş 10 diş sarımsağı havana ekleyip fesleğenle birlikte ezmeye devam edin.




150 gr rendelenmiş parmesan peyniri ve 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş deniz tuzunu ekleyip tokmakla ezmeye devam edin.




İki su bardağı zeytinyağını azar azar ekleyip tokmakla ezerek karıştırın (Zeytinyağını mutlaka azar azar eklemelisiniz. Hepsini birden eklerseniz malzemeyi özleştirme de zorluk çekebilirsiniz.)




Tokmağın üzerinde kalan sos pürüzsüz bir kıvama sahipse olmuş demektir. Sosun kıvamına zeytinyağı ekleyerek karar verebilirsiniz.




Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.