Ton Balıklı Salata

Selenyum, magnezyum, B vitamini, potasyum ve protein bakımından son derece zengin olan ton balığı, özellikle diyet listelerinde kullanılan bir besindir. Düşük kalorili olmasının yanı sıra kalp sağlığını da koruyan bu besin, genellikle salata ve makarnaların içerisinde kullanılır. Ton balıklı salatanın bir porsiyonu, yaklaşık 150 kaloridir. Peki, ton balıklı salata nasıl yapılır? Listede yer alan malzemeleri hazır ettiyseniz, ton balıklı salata yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.
İçinde ton balığı olsun da ne olursa olsun diyenler için atıştırmalık avokadolu ton balıklı kanepe ve hardal soslu ton balığı salatası tarifini buraya bırakıyoruz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
5 dakika

Ton Balıklı Salata Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 400 gr konserve ton balığı
- 3 Yedikule marulu
- 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 1 su bardağı Meksika fasulyesi
- 100 gr kiraz domates
- 1 avokado
- 3 taze soğan
- Birkaç dal maydanoz
- 600 gr karides
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Sos için
- 4 yemek kaşığı balzamik sirke
- ¼ su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz
- Karabiber
Ton Balıklı Salata Nasıl Yapılır?
- Marulları yıkayıp suyunu süzün ve irice doğrayıp servis tabağına alın.
- Fasulyeleri, ortadan ikiye kesilmiş domatesleri, iri doğranmış soğanları ve maydanozu ekleyip harmanlayın.
- Avokadoyu dilimleyip ekleyin. Karidesleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. Ton balığı ve karidesleri salataya ekleyin.
- Sos malzemelerini bir kasede iyice çırpın ve salatanın üzerine gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR