ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ TON BALIKLI SALATA

Ton balıklı salata

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ton balıklı salata tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 400 gr konserve ton balığı
  • 3 Yedikule marulu
  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 su bardağı Meksika fasulyesi
  • 100 gr kiraz domates
  • 1 avokado
  • 3 taze soğan
  • Birkaç dal maydanoz
  • 600 gr karides
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos için

  • 4 yemek kaşığı balzamik sirke
  • ¼ su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Ton balıklı salata Nasıl Yapılır

Marulları yıkayıp suyunu süzün ve irice doğrayıp servis tabağına alın. Fasulyeleri, ortadan ikiye kesilmiş domatesleri, iri doğranmış soğanları ve maydanozu ekleyip harmanlayın. Avokadoyu dilimleyip ekleyin. Karidesleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. Ton balığı ve karidesleri salataya ekleyin. Sos malzemelerini bir kasede iyice çırpın ve salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.