ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ TARİFLERİ TON BALIKLI KÖFTE

TON BALIKLI KÖFTE

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ton balıklı köfte tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 400 gr konserve ton balığı
  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • 50 gr haşlanmış tane mısır
  • 125 gr ufalanmış ekmek içi
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 2~3 dal kıyılmış taze nane
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Zeytinyağı
Ton balıklı köfte Nasıl Yapılır

Konserve ton balığını büyük bir kaseye alın. Kırmızıbiberlerin çekirdeklerini temizleyip bıçakla kıyın. Mısır, ufalanmış ekmek içi, yumurta, limon kabuğu, kıyılmış nane, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Köfte harcını 6 eşit parçaya ayırın. Dilediğiniz kalıpların içine harcı alıp şekil verin. Zeytinyağını tavaya ısıtıp şekil verdiğiniz köfteleri yağda kızartın. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!