Evde yemek yapmak her ne kadar keyifli ve yaratıcı bir uğraş olsa da, bazı yemekler vardır ki profesyonel mutfakların ötesine geçemez. Her gün yüzlerce tabak çıkaran usta şefler bile, bazı tarifler söz konusu olduğunda “Bunu asla evde yapmam” diyebiliyor. Nedeni ise oldukça basit: ya aşırı zaman alıyor, ya da son derece hassas teknikler ve özel ekipman gerektiriyor. İşte şeflerin asla evde yapmam dedikleri 5 yemek...
Malzemeler:
2 parça ilikli kemik
1 soğan
1 diş sarımsak
1 yumurta
Ev yapımı erişte veya yumurtalı makarna
Yapılışı:
Kemikleri 4-5 saat kaynatıp et suyunu çıkarın. Soğan ve sarımsakla tatlandırın. Yumurtayı haşlayın. Erişteyi ayrı haşlayıp tabakta birleştirin. servis edin.
Malzemeler:
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı badem unu
2 yumurta akı
1/4 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
Yumurta aklarını çırpın, şekerleri ekleyip köpürtün. Badem unlu karışımla birleştirin. Sıkma torbasıyla yağlı kağıda dökün. Kuruyana kadar bekleyip fırınlayın ve servis edin.
Malzemeler:
500 gr dana kuşbaşı
1 soğan
2 havuç
1 diş sarımsak
1 su bardağı et suyu
Yapılışı:
Eti mühürleyin, sebzelerle birlikte güveçte kısık ateşte 3 saat pişirin. Et yumuşayınca servise hazır.
Malzemeler:
3 su bardağı un
2 yumurta
100 gr tereyağı
2 su bardağı ceviz
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yapılışı:
Hamuru yoğurup çok ince açın. Kat kat dizip aralarına ceviz serpin. Üzerine tereyağı döküp fırında pişirin. Şerbeti dökün ve servis edin.
Malzemeler:
3 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı rendelenmiş peynir (veya çikolata)
Yapılışı:
Tereyağında unu kavurun, sütü ekleyip karıştırarak pişirin. Ocaktan alın, yumurta sarılarını ve peyniri ekleyin. Ayrı çırpılan yumurta beyazlarını spatula ile söndürmeden ekleyin. Yağlanmış kalıplara dökün, fırında kabarana kadar pişirin ve servis edin.