Yarışmaya Balıkesir'den katılan Tunahan Onhan, Tekirdağ Turizm Otelcilik Mutfak bölümünden mezundur. 12 yaşındayken annesinin kasap dükkanına yardıma giderek işe başlayan Tunahan, mutfağa küçük yaşlardan beri ilgisi olduğunu söylüyor. Stajlarını tamamladıktan sonra yurtdışında cruse gemisinde çalışan Tunahan, ardından Avusturya'ya gitmiş ve 2 Michelin yıldızlı bir şefle çalışmıştır. Daha sonra Almanya'ya geçen yarışmacı, ünlü şeflerle birlikte çalışarak kendini geliştirmeye devam etti. Türkiye'ye döndükten sonra kendi pizza restoranını açan Tunahan'ın eşi de Barselona'da aşçılık yapıyordu. Çift, şimdi kendi dükkanlarını işletiyor.
İlk turda kokoreci modern bir şekilde yorumlayan Tunahan, şeflerden 3 evet almayı başardı. İkinci turda Burak ve Çağlar ile eşleşti. Tavuk şinitzel düellosunu Çağlar'ın kazanmasıyla birlikte Tunahan'ın elenmesi gerekiyordu. Ancak şefler karar vermekte zorlandığı ve Tunahan'ın üçlü düelloları kıl payı kaçırdığını söyleyerek yarışmacıyı yedek kadroya ekledi. Tunahan, yedek kadrodan ana kadro seçmelerine dahil oldu. İlk turda yarışmacılardan patates kullanarak yaratıcı bir yemek hazırlamaları istendi. İkinci turda ise taco hazırlamaları istendi. Son ikiye Sümeyye ile birlikte kalan Tunahan Onhan, rakiplerini eleyerek Masterchef'e giren 17. yarışmacı oldu.
Masterchef Türkiye'nin ilk eleme gecesinde yarışmacılardan çökertme kebabı hazırlamaları istendi. Gecenin sonunda İrem ve Tunahan son ikiye kaldı. Tunahan Onhan, rakiplerinin gerisinde kalarak Masterchef'e veda etti.
Tunahan Onhan'ın instagram hesabında, 20 bin takipçisi bulunuyor.
İnstagram hesabı: instagram.com/tunahanonhan