ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ LOR PEYNİRLİ KRAKER

Lor Peynirli Kraker

Lor peynirli kraker

Öğr. Dyt. Özge Uğur @thinktofit okuyucumuzdan lezzetli ve sağlıklı bir ara öğün tarifimiz var. Tam buğday unu ile hazırlanan krakerleri, lor peyniri ile lezzetlendiriyoruz. Atıştırmalık olarak sunulan lor peynirli krakerleri, diyet menülerine de ekleyebilirsiniz. Lor peynirli kraker nasıl yapılır sorusu için, tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak keten tohumlu kraker ve kolay zeytinyağlı kraker tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Lor Peynirli Kraker Tarifi İçin malzemeler

  • 2. 5 su bardağı tam buğday unu
  • 1/2 su bardağı soğuk su
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 damla limon suyu
  • 1 yumurtanın sarısı

Lor Peynirli Kraker Nasıl Yapılır?

  • Yumurta sarısı haricinde tüm malzemeler karıştırıp yoğurun.
  • Buzdolabında yarım saat bekletilen hamuru 3 eşit parçaya bölün.
  • Her bir bezeyi düz bir zeminde yaklaşık 1 cm kalınlığında merdane ile açın.
  • Bıçakla hamurun kenarları kesilerek kare bir parça oluşturun.
  • Bıçakla eş dikdörtgenler oluşturun.
  • İster düz ister sarmal şeklinde tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun!
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!