Nar, Türkiye’de Ekim, Kasım, Aralık aylarında hasat edilen bir meyvedir. Dünyadaki en sağlıklı meyveler arasındadır. Sağlığa faydalı sayısız bileşiği bulunur. Nar içerisinde küçük taneleri bulunan bir meyvedir. Küçük çekirdekler ve sulu nar taneleri sert darbelerde parçalanabilir. Nar ayıklarken etrafa sıçrayabilir ve nar lekesi kolay çıkabilen bir leke değildir. Bunun için doğru ayıklama yöntemi ile narı nasıl ayıklayabileceğinizden bahsedeceğiz.
Ayıkladığınız narları buzdolabı poşetlerinde porsiyonluk olarak bölebilirsiniz. Böldüğünüz narları dondurucu da saklayabilir, kullanmadan önce çıkartarak erimesini bekleyebilirsiniz. Narları sade halde ya da salatalarınız üzerine dökerek tüketebilirsiniz. Nar özellikle roka ile yaptığınız salatalara çok yakışacaktır. Nar kullanarak yapabileceğiniz tarifler;
Şunlara da göz atın;