Yarışmaya Balıkesir Edremit'ten katılan Tunahan Onhan, Tekirdağ Turizm Otelcilik mutfak bölümü mezunudur. Stajlarını tamamladıktan sonra kariyerine yurt dışında devam eden Tunahan, yaklaşık 12 yaşından beri bu işi yapıyor. Yurtdışında ilk etapta cruse gemisinde çalışan yarışmacı, stajını tamamladıktan sonra Avusturya'ya giderek 2 Michelin yıldızlı bir şefle çalıştı. Bir süre onunla çalıştıktan sonra Almanya'ya geçen yarışmacı, orada da ünlü şeflerle birlikte çalışarak kendini geliştirdi. Daha sonra Türkiye'ye dönüş yapan Tunahan, pizza üzerine kendi restoranını açtı. Eşi de Barseolana'da aşçılık yaptığı için Türkiye'ye dönmeye karar veren yarışmacı, liseden beri Masterchef'e katılmak istediğini söylüyor.
Masterchef ilk tur seçmeleri için modern bir kokoreç ekmek hazırlayan Tunahan, yemeğini şeflerin beğenisine sundu. Danilo Şef, ''Aşırı derecede panikledin. Biraz ortadayım. Fikir çok güzel, ancak yapılışı fikir kadar güzel olmadı. Yine de sana evet diyorum.'' dedi. Somer Şef, ''Yemeğe tutkun olduğu aşikar. Çok iyi fikirlerin var ama bunu 5 dakikada yapabilmen için elli kere denemen lazım. Pratik heyecanı yener. Düşünce ve fikir çok başarılı. Yemeğin de lezzetli olduğu için ben evet diyorum.'' dedi. Mehmet Şef'te evet dedi ve Tunahan 3 evetle ilk turu başarıyla tamamladı.