Salçalı Makarna Neden Ekşi Olur?

14 Aralık 2025, 20:32 tarihinde güncellendi.
Salçalı makarna, makarnanın salça bazlı bir sosla harmanlanmasıyla yapılan pratik ve klasik bir yemektir. Ekşi olmasının en yaygın nedenleri; salçanın yeterince kavrulmaması, bozulmaya yakın salça kullanımı, fazla salça veya yetersiz yağdır. Doğru salça, yeterli yağ ve iyi kavurma ile salçalı makarnanın ekşi tadı kolayca önlenir.
Salçalı Makarna Neden Ekşi Olur?

Salçalı makarna, Türk mutfağında en sık yapılan, pratikliği ve doyuruculuğuyla öne çıkan klasik bir yemektir. Temel olarak haşlanmış makarnanın; domates salçası veya domates-biber salçası ile hazırlanan sosla buluşturulmasıyla yapılır. Ev mutfağında çoğu zaman kısa sürede hazırlanan “kurtarıcı” yemeklerden biri olarak görülürken, doğru teknikle yapıldığında oldukça lezzetli ve dengeli bir ana yemeğe dönüşebilir. Salçalı makarnanın lezzeti; kullanılan salçanın kalitesine, yağ miktarına, sosun pişirilme süresine ve makarnayla kurduğu dengeye bağlıdır. Genellikle zeytinyağı veya tereyağı kullanılır; isteğe göre sarımsak, soğan, pul biber ve karabiberle tatlandırılır. Sos, makarnayla özdeşleşmiş sade bir aromaya sahiptir ve bu yönüyle her damak tadına kolayca uyum sağlar.

Salçalı makarnanın püf noktaları, salçalı makarnaya süt konur mu ve kremalı makarna tariflerine de göz atın.

Salçalı Makarna Neden Ekşi Olur?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo