ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ HAMSİ TAVA

Hamsi Tava

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hamsi Tava Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 1 limonun suyu
  • Turp
  • Taze soğan
  • Mısırunu
  • Tuz

Kızartmak için

  • ayçiçeğiyağı

Hamsi Tava Nasıl Yapılır?

  • Hamsileri ayıklayıp yıkayın. Düz bir tepsiye alıp üzerlerine limon suyunu gezdirerek dökün.
  • Mısır ununu serpiştirin. Unun balıklara bulanması için tepsiyi sallayın.
  • Ayçiçeği yağını kızartma tenceresinde kızdırın. Balıkları ilave edip çıtır çıtır olana kadar kızartın.
  • Limon, dilimlenmiş turp, kiraz domates ve taze soğanla birlikte sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!