ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ HAMSİ TAVA

Hamsi tava

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hamsi tava tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 1 limonun suyu
  • Turp
  • Taze soğan
  • Mısırunu
  • Tuz

Kızartmak için

  • ayçiçeğiyağı

Hamsi tava Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri..

Hamsileri ayıklayıp yıkayın. Düz bir tepsiye alıp üzerlerine limon suyunu gezdirerek dökün. Mısır ununu serpiştirin. Unun balıklara bulanması için tepsiyi sallayın.

Ayçiçeği yağını kızartma tenceresinde kızdırın. Balıkları ilave edip çıtır çıtır olana kadar kızartın. Limon, dilimlenmiş turp, kiraz domates ve taze soğanla birlikte sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:57:53

merhabalar,hamsi sever olarak sizi eleştireceğim.Hamsi tavada;tava yağlandıktan sonra (2 Yemek Kaşığı sıvı Yağ)Hamsiler ortadan tavaya sıralanır.Tava tamamen kaplanır.Orta hararette pişirilir.tekrar tavaya yağ koyulur.diğer tarafı tava kapağıyla çevrilip(hiç dağıtmadan omlet gibi)pişmeye devam edilir.bu usulde pişen hamsi hem lezzetli,hemde yağsız olur. afiyetler olsun.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.