Kolay Çörek Tarifleri: Tatlı ve Tuzlu 10 Farklı Çörek Tarifi

Çörek nedir, nasıl yapılır? Çörek çeşitleri nelerdir? İşte, kahvaltıda veya çayın yanında sunabileceğiniz, birbirinden lezzetli 10 farklı çörek tarifi:
Kolay Çörek Tarifleri: Tatlı ve Tuzlu 10 Farklı Çörek Tarifi
23 Kasım 2022, 16:27

Çörek, az yağ ve yumurta ile hazırlanan bir hamur işi çeşididir. Bazı çörekler şekerli, bazıları ise tuzludur. Hem kahvaltılarda, hem de çay saatlerinde tüketilen çörek, genelde yuvarlak bir şekilde sunulur. Ancak uzun ince çeşitleri de mevcuttur. Farklı malzemelerle hazırlanan çörek, gevrek bir şekilde sunulur. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz çörek tarifleri:

  1. Tahinli Çörek

tahinli çörek

Tahin ve şeker ile hazırlanan tahinli çörek, sıcak bir şekilde servis edilir. Yuvarlak gül şekli verilir. Orta boyutlar halinde sunulur.

  1. Cevizli Çörek

cevizli çörek

Rulo şeklinde sarılan cevizli çöreğin iç harcı ceviz ve tahin ile doldurulur. Mayalanması için en az 30 dakika dinlendirilmesi gerekir.

  1. Zeytinli Çörek

zeytinli çörek

Özellikle kahvaltılarda tercih edilen zeytinli çörek, çekirdeği çıkartılmış zeytinlerle doldurulur. Üzeri susamla zenginleştirilir.

  1. Sütlü Çörek

sütlü çörek

Süt ve damla sakızı ile lezzetlendirilen bu çörek, örgü şeklinde hazırlanır. Üzerine susam ve çörek otu serpiştirilir.

  1. Tarçınlı ve Ballı Çörek

tarçınlı ballı çörek

İç harcı tarçın ve şeker ile doldurulan bu çöreğin üzeri bal ve ceviz ile zenginleştirilir. Tatlı olduğu için, çayın yanında sunulabilir.

  1. Mahlepli Çörek

mahlepli çörek

Görünümü açmayı andıran mahlepli çörek, mutlaka denemeniz gereken tariflerden biridir. 25 dakikalık pişirme sürecinin ardından, sıcak sıcak servis edilir.

  1. Krem Peynir Glazürlü Çörek

krem peynirli çörek

Üzeri krem peyniri ile zenginleştirilen çöreğin yapımında portakal suyu ve kuru üzüm kullanılır. Lezzet bakımından zengin aromalara sahiptir.

  1. Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek

akçaağaç glazürlü çörek

Akçaağaç şurubu ile tatlandırılan cevizli çörek, gül şeklinde sarılır. İsteğe göre küçük veya büyük porsiyonlar halinde sunulabilir.

  1. Çilekli Örgü Çörek

çilekli örgü çörek

Özellikle yaz aylarında tercih edilen bu çöreğin dolgusunda vanilyalı puding, çilek ve krema kullanılır. Pudra şekeriyle glazür yapılır ve örgü şeklinde sunulur.

  1. Paskalya Çöreği

paskalya çöreği

Her yıl Nisan ayında kutlanan Paskalya Bayramı'na özel olarak hazırlanan paskalya çöreği, büyük porsiyonlar halinde sunulur. Özel günlerin vazgeçilmezidir.

Şunlara da göz atın;

  1. Yemek tarifleri
  2. Rulo pasta tarifleri
  3. Volovan tarifleri
  4. Sebzeli sufle tarifleri
  5. Sebze cipsi tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo