ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ TARÇINLI VE BALLI ÇÖREK

Tarçınlı ve ballı çörek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarçınlı ve ballı çörek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 80 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 5 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı limon suyu

İç malzeme için

  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Üzeri için

  • Bal
  • Iri dövülmüş ceviz

Tarçınlı ve ballı çörek Nasıl Yapılır

Tereyağını eritip geniş bir kaseye alın. Yumurta, süt, vanilya, şeker, tuz, limon suyu, un ve mayayı ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örterek 40 dakika mayalandırın. Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile fazla inceltmeden açın. Üzerine tarçınla karıştırılmış tozşeker serpiştirin ve rulo şeklinde sıkıca sarın. Hamuru 1 parmak kalınlığında dilimlere ayırın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirin. Ceviz ve balı karıştırın. Fırından çıkarır çıkarmaz çöreklerin üzerine fırça ile sürün. Soğuyunca servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:17:51

ben suan sunu yapmaktayim

Misafir12.10.2016 17:17:52

harika bir tarif yazanin ellerine saglik... ben fazla hamur isleriyle ugrasmazken bu kolay tarifi süper bir sekilde misafirlerime sundum... en kisa zamanda insallah yine yaparim...

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.