ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ ZEYTİNLİ ÇÖREK

Zeytinli Çörek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinli Çörek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 paket kuru maya (11 gr)

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

İç harcı için

  • 200 gr çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin

Zeytinli Çörek Nasıl Yapılır?

  • Unu derin bir kaba alın. Üzerine maya, tuz ve şekeri ilave edip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp ılık süt, tereyağı ve ayçiçek yağını ekleyin.
  • Yumuşak bir hamur yoğurun. Mayalanması için 45 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye ayırın.
  • Hamurları un serptiğiniz mutfak tezgahında yufkadan biraz daha  alın olacak şekilde açın. Üç parmak kalınlığında dikdörtgenler kesin.
  • Üzerine zeytinleri serpin. Uzunlamasına rulo şeklinde kıvırın. Kendi etrafında döndürerek gül şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. Yaklaşık 20-25 dakika dinlendirin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!