Zeytinli Çörek

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Zeytinli Çörek Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 100 gr eritilmiş tereyağı
- 1 paket kuru maya (11 gr)
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- Susam
İç harcı için
- 200 gr çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
Zeytinli Çörek Nasıl Yapılır?
- Unu derin bir kaba alın. Üzerine maya, tuz ve şekeri ilave edip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp ılık süt, tereyağı ve ayçiçek yağını ekleyin.
- Yumuşak bir hamur yoğurun. Mayalanması için 45 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye ayırın.
- Hamurları un serptiğiniz mutfak tezgahında yufkadan biraz daha alın olacak şekilde açın. Üç parmak kalınlığında dikdörtgenler kesin.
- Üzerine zeytinleri serpin. Uzunlamasına rulo şeklinde kıvırın. Kendi etrafında döndürerek gül şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. Yaklaşık 20-25 dakika dinlendirin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR