ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ SÜTLÜ ÇÖREK

Sütlü çörek

Kaç
Kişilik

30 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sütlü çörek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 20 g kuru maya
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Bir parça dövülmüş damla sakızı
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 6 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu ve susam

Sütlü çörek Nasıl Yapılır

Kuru maya, toz şeker, damla sakızı ve ılık suyu derin bir kasede karıştırın. Un, tuz, süt ve zeytinyağını ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat dinlendirin. Mayalanan hamuru bezelere ayırın. Elinizle yuvarlayarak uzun şeritler hazırlayın. Üç şeridi saç örgüsü şeklinde örün. Bütün hamurlar için aynı işlemi tekrarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.