ANASAYFA YAZARLAR ZEYNEP DİNÇ PASKALYA ÇÖREĞİ

Paskalya Çöreği

Paskalya çöreği

Paskalya zamanı severek yapılan mis gibi kokusu ve lezzetiyle nefis çörek.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

40 dakika

Paskalya Çöreği Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g (4,5 bardak) elenmiş un
  • 2 tatlı kaşığı instant maya
  • 2 adet orta boy yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 100 g tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1/2 bardak toz şeker
  • 1/2 bardak ılık su
  • 1/2 bardak ılık süt
  • 1,5-2 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı (Çırpılmış)
  • Yer fıstığı
  • Susam 

Paskalya Çöreği Nasıl Yapılır?

  • Mayayı ılık su ve süt ile karıştırıp aktive edin.
  • Un, tuz, mahlep ve toz şekeri bir yoğurma kabında karıştırıp ortasına bir havuz açın. Aktive olmuş mayayı, tereyağını ve yumurtaları ekleyip kontrollü bir şekilde yoğurun.
  • Tezgahı hafifçe unlayıp hamuru toparlayın. Yumuşak ama ele yapışmayan, pürüzsüz bir hamur elde edince 6 eşit bezeye bölüp üzerlerini örtün ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  • Unlanmış tezgahta önce 3 bezeyi kalın şeritler haline getirin.
  • Şeritleri pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alıp başını ve sonunu birleştirerek saç örgüsü şeklinde örün. Diğer 3’lüyü de aynı şekilde hazırlayın. (İki hamur işinin arasında 4-5 cm’lik boşluk bırakın)
  • Tepsinin üzerini örtüp ılık bir yerde 35-40 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp fıstık ve susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!