Çikolatalı Biscotti

Kelime olarak iki kez pişirilmiş anlamına gelen biscotti, İtalyanların sık sık tükettiği bir kurabiye çeşididir. Çikolata, badem, fındık gibi çeşitleri ile sunulmaktadır. Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan biscotti, kıtır kıtır bir yapıda sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, çikolatalı biscotti tarifi için detaylara geçebiliriz.
Alternatif olarak fındıklı cannoli ve panna cotta tarifine göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Çikolatalı Biscotti Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı kakao
- 3~3.5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 100 gr tereyağı
- Yarım su bardağı esmer şeker
- Yarım su bardağı toz şeker
- su bardağı ince kıyılmış çikolata veya damla çikolata
- Yarım su bardağı iri kıyılmış fındık veya ceviz
Üzeri için
- 100 gr eritilmiş bitter çikolata
- 50 gr beyaz çikolata
Çikolatalı Biscotti Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba un, karbonat ve kakaoyu eleyin. Ayrı bir kapta oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve şekerleri ekleyip iyice karıştırın.
- Yumurtaları ilave edip mikserle çırpın. Kuru malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Son olarak çikolata, fındık veya ceviz içini ilave edip karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Biscotti hamurunu ikiye bölüp elinizle uzun ve kalın çubuk şeklinde tepsiye yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 160 dereceye fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığının gitmesi için bekleyin.
- Ilınınca verev şeklinde dilimler kesin. Tekrar fırına verip 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Çikolatayı benmari usulü eritin. Biscotti’leri çikolataya batırıp yağlı kağıt serili tepsiye alın. Buzdolabından alın.
- Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip, kağıttan külah yardımı ile çikolatalı kısımların üzerine çizgiler yaparak süsleyin. Servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR