Hardal Yeşillikleri Nasıl Yetişir?

Hardalın genellikle tohumu tariflerde kullanılır. Lezzetli olan hardal tohumunun yeşilliklerini de hazırlayabilirsiniz. Hardal yeşillikleri nasıl yetişir sizler için anlattık. İşte, hardal yeşillikleri nasıl yetişir:
Hardal Yeşillikleri Nasıl Yetişir?
23 Eylül 2022, 13:05

Hardalın genellikle tohumu tariflerde kullanılır. Lezzetli olan hardal tohumunun yeşilliklerini de hazırlayabilirsiniz. Hardal yeşillikleri, yaprakları benzersiz, biberli bir tada sahip olan ıspanak benzeri bitkilerdir. Hardal yeşillikleri yetiştirmek için tohum satın alın ve bunları zenginleştirilmiş toprağa ekin, ardından ortaya çıkan fideleri sökün ve yeniden dikin. Bitkilerinizi bitki kemirici böceklerden suladığınızdan, otladığınızdan ve koruduğunuzdan emin olun. Hazır olduklarında, yaprakları hasat edebilir ve dilerseniz bitkilerin tohumlarını hardal tohumları da toplamasına izin verebilirsiniz. İşte, hardal yeşillikleri nasıl yetiştirilir:


Hardal Yeşilliklerini Dikmek

  1. Çeşitli hardal yeşillikleri arasından seçim yapın. Hardal yeşillikleri, renk, doku ve yaprak şekline göre değişen farklı çeşitlerde gelir. Bu çeşitli hardal yeşillikleri, Asya, Afrika ve Güneydoğu ABD dahil olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinden gelmektedir.
  2. Tohumlarını satın al. Hardal yeşillikleri yetiştirmek için yerel bir bahçe merkezinden, internetten, hırdavatçılardan veya büyük mağazalardan tohum satın alın. Hardal yeşilliklerinin hızlı büyüme döngüsü göz önüne alındığında, üretimi sürdürmek için her iki veya üç haftada bir yeniden ekebilirsiniz. Bunu yapmayı düşünüyorsanız, buna göre daha fazla satın alın.
  3. Toprağı hazırlayın. Hardal yeşillikleri en iyi nemli, zengin toprakta yetişir. Toprağı ekime hazırlamak için, kompostu ekim alanına yayın.
  4. Dikiminizi zamanlayın. Hardal yeşillikleri daha soğuk sıcaklıklarda gelişir ancak yaz aylarında iyi büyümez. Tohumlara son dondan yaklaşık dört hafta önce başlamayı hedefleyin. Bitkiler, aslında yeşillere daha tatlı bir tada katkıda bulunan donları tolere edebilir.
  5. Tohumları ekin. Tohumları toprağın hemen altına yayın. Fideler filizlenip ilk yapraklarını büyüttükten sonra, onları nazikçe topraktan çıkarın ve kümeler halinde ayırın.

Hardal Yeşilliklerine Bakmak

  1. Yeşilleri sulayın. Toprağı eşit ve sürekli suladığınızdan emin olun.
  2. Yabani otları çıkarın. Bitkilerinizin etrafında büyüdüğünü gördüğünüz yabani otları dikkatlice çıkarın. Hardal yeşillikleri büyümek için çok fazla alana ihtiyaç duymazken, yabancı otların girişi, özellikle kırılgan fidelerde gereksiz rahatsızlıklara neden olabilir.
  3. Böceklerden ve hastalıklardan koruyun. Hardal yeşilliklerinizin başarılı bir şekilde büyümesini sağlamak için onları besleyebilecek böceklerden koruyun.
  4. Hardal yeşilliklerinizi her suladığınızda yaprakları ıslatmaktan kaçının. Bu, hardal yeşilliklerinizin tüylü küflenme riskini azaltmaya yardımcı olacaktır.

Hardal Yeşilliklerini Hasat Etmek

  1. Yeşillerinizi toplayın. Hardal yeşillikleri, yapraklar henüz genç ve yumuşakken hasat edilmelidir; eski yapraklar daha acı bir tada sahip olacaktır. Yaprakları yaklaşık 7,6-15,2 cm uzunluğunda olmaları gereken 4 hafta sonra toplamaya başlayabilirsiniz. Bitkiden dış yaprakları keserek ve ardından büyümeye devam ederek yeşillikleri hasat edebilirsiniz.
  2. Bitkide bulduğunuz sarı yaprakları atın.
  3. Yeşilliklerinizi saklayın. Tüm hardal yeşilliklerinizi toplayın ve soğutun. Yapraklar sebzelik çekmecesinde bir haftaya kadar saklanabilir. Bunun ötesinde, daha sonra yemek pişirmek için kullanmak üzere yeşillikleri dondurabilirsiniz.
  4. Hardal tohumu hasat edin. Ortam çok ısındığında, bitkiler tohum vermeye ve bir çiçek sapı yetiştirmeye başlayacak ve bu da yeni yaprakların büyümeyeceğine işaret ediyor. Bu noktada bitkileri ya kazabilir ya da tohumlamak için orada bırakabilirsiniz. Bitki üzerinde gelişen tohum kabuğu kuruduktan sonra tohumları toplayabilirsiniz.
  5. Tohum kabuğu bölünmeden önce onları topladığınızdan emin olun; toprağa dökülen tohumlar muhtemelen dağılacak ve daha sonra yeni bitkilere dönüşecektir.



Şunlara da göz atın;

  1. Hardal yağının faydaları nelerdir?
  2. Zencefil yağının faydaları 
  3. Hardal nedir?
  4. Kolay salata sosları
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo