ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER ENGİNAR NASIL TEMİZLENİR?

ENGİNAR NASIL TEMİZLENİR?

Enginar nasıl soyulur, temizlenir, ayıklanır? Soyulmuş enginar nasıl haşlanır? Enginarla hangi yemekler yapılır? İşte, enginar temizleme teknikleri:
Enginar Nasıl Temizlenir?

Sebzeleri usulüne göre temizlemenin püf noktalarını bilmekte yarar var. Şunu aklınızdan çıkarmayın ki, bir yemeğin lezzetli olmasındaki ilk ve en önemli aşama kullanılacak sebzenin doğru şekilde temizlenmesidir. Enginar da doğru temizlenmesi gereken besinlerden biri. Kötü kolesterolü düşüren enginar, sindirimin güçlenmesine de katkı sağlar. Karaciğeri temizlemesiyle bilinen enginar, aynı zamanda hücrelerin onarımını ve yenilenmesini de destekler. Kilo verme sürecinde mutlaka tüketilmesi gereken besinlerden biridir. Enginar, farklı yemeklerde kullanılabilir. Ancak, kullanılmadan önce mutlaka temizlenmesi gerekir. Peki, enginar nasıl temizlenir? Enginar soymanın teknikleri nelerdir? İşte, adım adım enginar temizleme yöntemleri:


  • Enginarı kesme tahtası üzerine alıp sapını 1-2 cm kalacak şekilde kesin.
  • Alt taraftan başlayarak kalın dış yapraklarını elinizle tek tek koparın.
  • Keskin bir bıçak yardımıyla sapının dış taraflarını bir kat halinde kesip alın.
  • Alt kısmından 1-2 parmak kalacak şekilde, enginarı döndürerek  yapraklı bölümünü 1 cm derinlikte ve bıçakla düzgünce kesin.
  • Kalan dış yaprakları ve sert kısımlarını elinizle alın.
  • Enginarın iç kısmında kalan yapraklı bölümünü göbekten ayırın.
  • Enginarın göbeğindeki uzun tüylü kısımlarını bıçakla temizleyin.
  • Kalan ince tüylerini de bıçakla kazıyarak temizleyin.
  • Temizlediğiniz enginar göbeğinin iç tarafını yarım limonla ovun.
  • Hazırladığınız enginarları kararmaması için bir limon suyu ilave edilmiş suda bekletin.


Soyulmuş Enginar Nasıl Haşlanır?

Soyduğunuz enginarı limonla ovun. Her tarafını bu şekilde ovmaya özen gösterin. Tencereye tuzlu su karışımı alarak kaynatın. Kaynamaya başladığında ocağı orta ateşe alın ve içine enginarları ekleyin. Ortalama 30 dakikada haşlama işlemi tamamlanır. Haşlama işleminden sonra enginarı şeritler halinde veya küp küp doğrayabilirsiniz. 




Okurlarımız Tarafından Sevilen Enginar Tarifleri


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!