ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI ENGİNAR

Zeytinyağlı portakallı enginar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı portakallı enginar tarifi için malzemeler

  • 4 enginar
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı portakal suyu
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı (100 ml) sızma zeytinyağı
  • 50 gr arpacık soğan
  • 2 damla limon suyu

Zeytinyağlı portakallı enginar Nasıl Yapılır

Adım Adım Zeytinyağlı Portakallı Enginar Yapımı:

Ülkemizde en çok Akdeniz'de yetiştirilen portakal, tatlı tariflerinde ve yemeklerin içerisinde sık sık kullanılır. C vitamini bakımından zengin olan bu besin, vücudun direncini arttırarak toksinlerden arındırır. Türk, İtalyan ve Fransız mutfağında tüketilen enginar ise, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde kemik ağrılarına iyi gelmesiyle bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, zeytinyağlı portakallı enginar tarifine başlayabiliriz.

  • Havuçları küp doğrayıp sarımsak ve arpacık soğanla beraber ¼ su bardağı zeytinyağında kavurun.
  • Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Karışım bir müddet kaynadıktan sonra şeker, tuz, limon ve portakal suyunu ilave edip karıştırın.
  • Üzerine enginarları ekleyin. Üstü kapalı olarak yüksek ateşte pişirin.
  • Enginarlar biraz yumuşadıktan sonra küp doğranmış patatesleri ve bezelyeleri de ilave edip kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • Patatesler yumuşadıktan sonra ocaktan alın. Üzerine kalan zeytinyağını gezdirin.
  • Zeytinyağlı portakallı enginar yemeğini, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Zeytinyağlı Portakallı Enginarın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Portakalın vitaminlerini kullanabilmek için, parçacıklarını da yemeğe ilave edin.
  • Tarife başlamadan önce portakal kabuklarını rendeleyerek tatlı yapımında kullanabilirsiniz.
  • Enginarları limonlu suda 15 dakika bekletin. Bu sayede kararmalarını önleyebilirsiniz.
  • Enginarları pişirirken su bitmesine rağmen yumuşama olmadıysa, su ilavesi yapabilirsiniz.
  • Yemeği servis etmeden önce, üzerine birkaç damla limon sıkabilirsiniz.

1 Porsiyon Zeytinyağlı Portakallı Enginar Kaç Kaloridir?

Vitamin deposu olarak bilinen zeytinyağlı portakallı enginarın bir porsiyonu, yaklaşık 90 kaloridir. Portakalın içerisinde bulunan şeker değeri, diyabet hastaları içinde uygundur. Dilerseniz, farklı bir versiyonu olan zeytinyağlı enginar tarifini de deneyebilirsiniz.

İçeriğinde diyet lifleri barındıran sebzeli tarifler ile siz de sağlıklı beslenebilir, mutfağınızda yeni lezzetler keşfedebilirsiniz. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için, haftada iki kez sebze yemeği tüketmeye özen gösterin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.