Ülkemizde en çok Akdeniz'de yetiştirilen portakal, tatlı tariflerinde ve yemeklerin içerisinde sık sık kullanılır. C vitamini bakımından zengin olan bu besin, vücudun direncini arttırarak toksinlerden arındırır. Türk, İtalyan ve Fransız mutfağında tüketilen enginar ise, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde kemik ağrılarına iyi gelmesiyle bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, zeytinyağlı portakallı enginar tarifine başlayabiliriz.
Zeytinyağlı Portakallı Enginarın Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Zeytinyağlı Portakallı Enginar Kaç Kaloridir?
Vitamin deposu olarak bilinen zeytinyağlı portakallı enginarın bir porsiyonu, yaklaşık 90 kaloridir. Portakalın içerisinde bulunan şeker değeri, diyabet hastaları içinde uygundur. Dilerseniz, farklı bir versiyonu olan zeytinyağlı enginar tarifini de deneyebilirsiniz.
İçeriğinde diyet lifleri barındıran sebzeli tarifler ile siz de sağlıklı beslenebilir, mutfağınızda yeni lezzetler keşfedebilirsiniz. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için, haftada iki kez sebze yemeği tüketmeye özen gösterin.
Teşekkür ederiz.