Bebek Enginar

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Bebek Enginar Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet limon
- 10-12 adet bebek enginar
- 1 adet beyaz soğan (İnce kıyılmış)
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 adet havuç (Küp doğranmış)
- Taze çekilmiş tuz ve karabiber
- 1 dal taze kekik
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı tavuk suyu
Bebek Enginar Nasıl Yapılır?
- Büyük bir kaseyi su ile doldurun ve limon suyu ekleyip karıştırın. Temizlenmiş taze enginarları bu suyun içinde bekletin.
- Zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtıp, kıyılmış soğanı yumuşayana kadar kavurun. Küp doğranmış havucu ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.
- İnce doğranmış sarımsakları, tuzu, karabiberi, kekik dalını ve sirkeyi ilave edin. Hızlıca karıştırın.
- Sıcak tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Su kaynayınca enginarları ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. Enginarlar yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin.
Nefis bir yaz yemeği olan zeytinyağlı enginar tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR