ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ PEKMEZLİ BİSKÜVİ

Pekmezli bisküvi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pekmezli bisküvi tarifi için malzemeler

  • ¾ su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 yumurta
  • ¼ su bardağı pekmez
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı zencefil

Pekmezli bisküvi Nasıl Yapılır

Eritilip soğutulmuş tereyağı ve esmer şekeri bir kaba alıp krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Yumurta, pekmez ve vanilyayı ekleyin. Başka bir kapta un, karbonat, tuz ve zencefili karıştırın. Bu karışımı tereyağlı karışıma yavaşça ekleyin ve iyice karıştırın. Hamurun üzerini kapatın ve yaklaşık 2 saat dinlendirin. 3 mm kalınlığında açın. Hamurdan bir kalıpla dikdörtgen parçalar şeklinde kesin ve fırın tepsisine dizin. Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.