Pekmezli Bisküvi

Pekmezli Bisküvi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pekmezli Bisküvi için

Malzemeler

  • ¾ su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 yumurta
  • ¼ su bardağı pekmez
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı zencefil
Pekmezli Bisküvi

Nasıl Yapılır

Eritilip soğutulmuş tereyağı ve esmer şekeri bir kaba alıp krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Yumurta, pekmez ve vanilyayı ekleyin. Başka bir kapta un, karbonat, tuz ve zencefili karıştırın. Bu karışımı tereyağlı karışıma yavaşça ekleyin ve iyice karıştırın. Hamurun üzerini kapatın ve yaklaşık 2 saat dinlendirin. 3 mm kalınlığında açın. Hamurdan bir kalıpla dikdörtgen parçalar şeklinde kesin ve fırın tepsisine dizin. Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo