ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ PEYNİRLİ BİSKÜVİ

Peynirli bisküvi

Kaç
Kişilik

20 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli bisküvi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 10 g toz maya
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 200 g un
  • 10 g kabartma tozu
  • Tuz
  • 70 g krema
  • 80 g tereyağı
  • 100 g rendelenmiş emmantel peyniri
  • 3~4 dal maydanoz

Üzeri için

  • Toz parmesan peyniri

Peynirli bisküvi Nasıl Yapılır

Mayayı ılık suda eritin. Un, kabartma tozu, bir tutam kadar tuz, krema ve tereyağını ekleyip mikser yardımıyla çırpın. Rendelenmiş emmantel peyniri ve ince kıydığınız maydanozu ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Elinizle bastırarak açın ve şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine toz parmesan peyniri serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.